Σάλος στη Κύπρο με αφορμή μια συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από γιατρό σε ασθενή. Το παράδοξο εδώ είναι πως ο ίδιος γιατρός έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για αντίστοιχη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου έστω και με καθυστέρηση θα βρεθεί μεγαλογιατρός της Λευκωσίας, που καταδικάστηκε προ ετών για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση 19χρονης. Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δήλωσε άγνοια για την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι υπήρξε τελεσίδικη καταδίκη.

Εναντίον του ίδιου μεγαλογιατρού υποβλήθηκε καταγγελία από 23χρονη για σεξουαλική παρενόχληση, στο ίδιο νοσηλευτήριο όπου έλαβε χώρα η προηγούμενη παρενόχληση. Σύμφωνα με όσα κατάθεσε η κοπέλα, η παρενόχληση έλαβε χώρα πίσω από τις κλειστές κουρτίνες του νοσηλευτηρίου, όταν χρειάστηκε να ναρκωθεί προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Μιχάλης Αναστασιάδης – Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας ΠΙΣ

“Δυστυχώς μέχρι και τις τελευταίες ημέρες, ουδέποτε δεν έχει φτάσει στα γράφεια του ΠΙΣ. Από την στιγμή που τέθηκε πλέον σε γνώση μας το γεγονός της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης, θα απασχολήσει το ζήτημα άμεσα τα θεσμικά μας όργανα.”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακής της εφημερίδα Πολίτης η υπόθεση είχε ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι από το καλοκαίρι, επειδή η Αστυνομία δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον γιατρό για να του επιδώσει το κατηγορητήριο, κάτι που έγινε κατορθωτό μόνο μετά τον ωρημαγδό των καταγγελιών των τελευταίων εβδομάδων.

Αρνείται τα πάντα ο γιατρός 

Στην κατάθεση που έδωσε ο γιατρός απορρίπτει ως ανυπόστατα τα όσα ισχυρίζεται η κοπέλα και υποστηρίζει ότι συνεχώς μαζί του κατά την ώρα των εξετάσεων ήταν παρούσες νοσηλεύτριες.

Για αυτή την υπόθεση ο ΠΙΣ τηρεί στάση αναμονής μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση του δικαστηρίου. Μέχρι τότε ο γιατρός μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το λειτούργημα του.

ΠΗΓΗ: alphanews.live

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ