Νέα ηχηρή παρέμβαση στη υπόθεση Κουφοντίνα που έχει προκαλέσει “εμφύλιο” στον νομικό κόσμο και πολιτικό “σεισμό”, έκανε το πρωί της Τετάρτης ο Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι οι αρμοδιότητες της αντεγκληματικής πολιτικής υπάγονται πλέον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

«Δεν με επισκέφθηκε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μου έστειλε όμως μια επιστολή. Η κ. Κούρτοβικ έχει το δικό της λόγο να ζητά ανάμιξη του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όμως αν έβλεπε προσεκτικά την εξέλιξη της νομοθεσίας θα έβλεπε ότι η αντεγκληματική πολιτική έπαψε να υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2019. Οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» σημείωσε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζονται. Δεν γίνεται ο κ. Κουφοντίνας το 2015 να απαιτεί να μην είναι στον Κορυδαλλό και να μεταφέρεται στις αγροτικές φυλακές Μαγνησίας και το 2021 να απατεί να βρεθεί στον Κορυδαλλό. Λυπάμαι που όλη αυτή η συζήτηση καταλαμβάνει τόσο μεγάλο χώρο στον δημόσιο λόγο. Λυπάμαι πραγματικά διότι άνθρωποι οι οποίοι τουλάχιστον αποδεδειγμένα έχουν αφαιρέσει ζωές δεκάδων ανθρώπων δεν μπορεί ούτε να ηρωοποιούνται ούτε πολύ περισσότερο να ζητάμε μια τόσο διακριτική μεταχείριση. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κράτος δικαίου».

ΠΗΓΗ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ