Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛΑΣ ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008.

 

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» μίλησε ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος ο οποίος υποστήριξε ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Περίπου 2000 αστυνομικοί θα είναι στο δρόμο για να αποτρέψουν τυχόν συγκεντρώσεις.

«Κάποιοι ανεγκέφαλοι θα μαζευτούν όπως και στο Πολυτεχνείο και θα δημιουργήσουν επεισόδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος.

 

 

Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

Οι ειδικοί διαπραγματευτές θα αναλάβουν αυτού του είδους τις επαφές και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της διάλυσης, τότε θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο που είναι η επιβολή διοικητικών προστίμων που ξεκινούν από 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας, 3000 για τα φυσικά πρόσωπα ως διοργανωτές συναθροίσεων και φθάνει μέχρι 5000 για τα νομικά πρόσωπα.

Τα τελικά μέτρα ωστόσο θα «κλειδώσουν» σήμερα το απόγευμα στη μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

 

 

Θρήνος στην ΕΛΑΣ για τους 3 νεκρούς αστυνομικούς από κορονοϊό

Ο κύριος Μαυροειδάκος, είπε ότι από την αρχή της πανδημίας ζητούσαν συχνά τεστ για τους αστυνομικούς, ωστόσο δεν εισακούστηκαν. Επίσης, κατήγγειλε ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι γνώριζαν ότι είναι θετικοί στον ιό, ωστόσο συνέχιζαν να εργάζονται χωρίς να μπουν σε καραντίνα.

 

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ