Στον αρμόδιο Πταισματοδίκη της Αθήνας κατέθεσαν μέσω υπομνήματος εγγράφως τις εξηγήσεις τους οι εκπρόσωποι της Λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC (συμφερόντων της οικογένειας Χούρι) στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις καταγγελίες του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ότι στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τελούσε υπό των εντολών του τότε υπουργού Νίκου Παππά.

Η έρευνα διενεργείται κατόπιν έγκλισης του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος υποστηρίζει πως το ποσό των 3εκ. ευρώ , που εμφανίζεται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας του «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει ο Λιβανέζικος κολοσσός, αφορούσαν στην πραγματικότητα συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής της εταιρείας CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φίλα προσκείμενου προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα υπομνήματά τους οι εγκαλούμενοι από τον Καλογρίτσα διέψευσαν όσα αυτός υποστηρίζει εμμένοντας στο ότι τα χρήματα αυτά ήταν προκαταβολή για το παραπάνω έργο που αν και δεν έγινε ο Καλογρίτσας δεν τους τα επέστρεψε.

Μάλιστα φέρεται να επικαλέστηκαν ως ενισχυτικό του ισχυρισμού τους την απόφαση και του ελληνικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες το οποίο επικύρωσε αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου πως τα 3 εκ. ευρώ αφορούσαν το έργο και πρέπει άμεσα ο Χ. Καλογρίτσας να τα επιστρέψει.

Μετά τις εξηγήσεις των Χούρι, η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα που εποπτεύει την υπόθεση ο οποίος , όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα την διαβιβάσει στη Βουλή λόγω του ότι ο εργολάβος καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Ν. Παππά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ