Την εφαρμογή του νόμου κατά 100% ως προς την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα υπογράμμισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, επισημαίνοντας την εξαρχής θέση της κυβέρνησης για διαχωρισμό των κρατουμένων στις φυλακές.

«Εφαρμόσαμε το νόμο 100% αφού δεν είχε τις προϋποθέσεις να βρίσκεται στις φυλακές Κασσαβέτειας» τόνισε στον ΑΝΤ1 η κυρία Νικολάου για τον αρχιεκτελεστή της 17Ν, ενώ αναφέρθηκε και για τις κινήσεις στις οποίες προχώρησε την Τετάρτη η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

>

«Ζήτησε να εξετασθεί η νομιμότητα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φύλακές Δομοκού. Αυτό έπρεπε να κάνει εξ αρχής από τη στιγμή που αμφισβητεί τις διαδικασίες. Χαίρομαι που το κάνει έστω αυτή τη στιγμή» τόνισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, διευκρινίζοντας πως ο ίδιος ο Κουφοντίνας επέλεξε να κάνει απεργία πείνας, ενώ η κυβέρνηση δεν κινήθηκε εκδικητικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ορθό και το αίτημα της συνηγόρου του, Ιωάννας Κούρτοβικ να καταθέσει αίτημα αναβολής της ποινής για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται. Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε: «Η κυβέρνηση όμως δεν εκβιάζεται». Σε ότι αφορά τον διαχωρισμό των φυλακών σημείωσε: «Αδειάσαμε τον Κορυδαλλό για να γίνει φυλακή υποδίκων, ώστε να ηρεμήσουν οι φυλακές».

Πηγή: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ