Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά από μια πολύ σοβαρή καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία ενός ανήλικου παιδιού, ένας άγνωστος άνδρας το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, το πλησίασε και του ζήτησε να τον ακολουθήσει την ώρα που αναχωρούσε από το σχολείο του.

Το παιδί, το οποίο φοιτά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, δεν υπάκουσε στις προτροπές του άγνωστου άνδρα και έτρεξε γρήγορα για το σπίτι του το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα.

Ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του για το περιστατικό και εκείνοι με τη σειρά τους τον Διευθυντή του Δημοτικού που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Το πρωί του Σαββάτου γονείς και διευθυντής του σχολείου μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να ενημερώσουν την αστυνομία για το απίστευτο αυτό περιστατικό. Ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς όλων των τμημάτων προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά τους ώστε να ξέρουν πως να ενεργήσουν σε τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου ερευνούν με πολύ προσοχή την καταγγελία και αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

  • Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
  • Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
  • Να καλεί το «100» σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
  • Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
  • Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
  • Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
  • Να μην δέχεται «δώρα» που προσφέρουν άγνωστοι.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ