Στάση αναμονής κρατάει η πλευρά του γνωστού ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη μέχρι να δει το περιεχόμενο των καταγγελιών, εφόσον αυτές υπάρχουν.

Αυτό δήλωσε ο συνήγορός του Μανώλης Τρούλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

«Θα δούμε ποιο είναι το περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν γίνει, εάν έχουν γίνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ανάλογα με το περιεχόμενο και αν αυτό περιέχει ψευδείς αναφορές στο πρόσωπό του, θα απαντήσει όπως πρέπει να απαντήσει κι έτσι όπως έχει θεσπίσει η πολιτεία μας και δίνει το δικαίωμα σε κάποιον ο οποίος καταγγέλλεται για οποιαδήποτε πράξη να απαντήσει» τόνισε ο κ. Τρούλης.

Σχετικά με όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Τρούλης σημείωσε πως υπάρχει πάντως και η άλλη πλευρά του νομίσματος, λέγοντας πως πρέπει να δούμε το τι έχει πραγματικά συμβεί. «Εάν δεν πάρουμε στα χέρια μας την καταγγελία, να δούμε τι ακριβώς λέει, δεν μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, να αξιολογήσουμε και να πράξουμε αναλόγως» ανέφερε.

Όπως επεσήμανε ότι υπήρχαν περιστατικά παρενόχλησης στο χώρο, το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο ηθοποιός, λέγοντας πως ήταν ένα κοινό μυστικό χωρίς να συγκαταλέγει προφανώς τον εαυτό του σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ωστόσο, παρέπεμψε σε όσα αναφέρει ο Π. Χαϊκάλης πως ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί και τις συνέπειες όταν καταγγέλλει τέτοιες συμπεριφορές που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος που δεν έχει τη δυνατότητα να απαντήσει τη στιγμή που γίνεται η καταγγελία.

«Αξίζει να δει το φως της δημοσιότητας και να υποστεί τις συντριπτικές αυτές συνέπειες που υφίσταται ο κ. Χαϊκάλης χωρίς βεβαίως σε περίπτωση που αποκατασταθεί να μπορεί να απαντήσει στον ίδιο χρόνο;» αναρωτήθηκε ο συνήγορος του ηθοποιού.

Είχε προηγηθεί όπως δημοσίευσε και το dikastiko.gr την Παρασκευή η ανακοίνωση του ηθοποιού δια του συνηγόρου του, όπου είχε αναφέρει πως σέβεται τις καταγγελίες, αλλά θα απαντήσει σκληρά σε ψεύδη

Η δήλωση

Ο Παύλος Χαϊκάλης δια του συνηγόρου του Μανώλη Τρούλη (Δικηγορική Εταιρεία Τρούλης και Συνεργάτες) έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι. Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο. Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ