Συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής, που είχε κατατεθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αφορά την υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των δικαστηρίων.

Όπως αναφέρθηκε υπάρχει πρόδηλη βασιμότητα των λόγων ακύρωσης της σχετικής ΚΥΑ καθώς προκαλεί «ανεπανόρθωτη βλάβη εκ της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων».

Παράλληλα, κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής προσκομίστηκαν συγκριτικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι στις άλλες ευρωπαϊκές έννομες τάξεις δεν υπήρξε παρόμοιας έκτασης αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η αίτηση αναστολής συζητήθηκε ενώπιον της Τριμελούς Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δικαστηρίου, Μαίρης Σαρπ. Πρόκειται για την αίτηση, που άσκησαν οι 13 Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων-μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, για την αναστολή της νέας ΚΥΑ (υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10.2.2021), κατά το μέρος που αφορά στην αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας.

Αυτοπροσώπως παραστάθηκαν οι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, Γεώργιος Σταματογιάννης.

Παραστάθηκαν, επίσης, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι, ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Φίλιππος Σπυρόπουλος, ο Σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Ελευθέριος Ράντος, ο Δικηγόρος Αθηνών, Βασίλειος Παπαγεωργίου, και ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του ΔΣΑ, Πάνος Νικολόπουλος. Στη διαδικασία παρίστατο, τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Δείτε την αίτηση αναστολής ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ