Μετά τη αλματώδη αύξηση των κρουσματων του κορονοϊου και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, είναι οριστικό το lockdown στην Αττική έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά αποφάσισαν μέτρα τύπου Μαρτίου

Την πρόταση για lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική είχε ανακοινώσει δημόσια ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τα τρία στοιχεία που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου είναι τα εξής:

Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,

η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,

η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Γι’ αυτό και μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα του lockdown, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, αν δεν αλλάξει κάτι, το lockdown αναμένεται να εφαρμοστεί από την Πέμπτη και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου.

Το στίγμα πάντως είχε δώσει από νωρίς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος είχε δηλώσει: “Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση”, σημείωσε (Open) ο υπουργός Υγείας.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Προέδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ