Η εξάρθρωση της σπείρας στις 16 Δεκεμβρίου από την Δίωξη Ναρκωτικών που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής λειτουργώντας με τη μορφή «καταστήματος» και κάνοντας «delivery» κατ’ οίκον, κατόπιν τηλεφωνικών παραγγελιών, είχε προκαλέσει πονοκέφαλο σε πολλά μέλη της λεγόμενης “καλής κοινωνίας” όπως έχει γράψει το dikastiko.gr

Σήμερα τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πολύωρες απολογίες αναμένεται να δώσουν οι έξι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες κυρίως στα βόρεια προάστια. Σύμφωνα με τα στοιχεία διακινητές και πελάτες χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο και κάποιες εφαρμογές για τη συνεννόησή τους.

Το κύκλωμα δρούσε σε 24ωρη βάση, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 240 συναλλαγές, με επώνυμους πελάτες.

 

 

Κατ’ οίκον παραδόσεις κοκαΐνης

Η έφοδος των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών σε 7 σπίτια, η σύλληψη 6 ατόμων και τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποκάλυψαν ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα με εκατοντάδες πελάτες.

Η συμμορία έκανε κατ’οίκον παράδοση κοκαΐνης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε βάρδιες, ύστερα από παραγγελίες που δέχονταν στα «υπηρεσιακά» τους τηλέφωνα.

Για την εκτέλεση μάλιστα των παραγγελιών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα στα οποία είχαν κατασκευάσει ηλεκτρικές κρύπτες, ώστε να μην εντοπίζονται σε κοινούς ελέγχους τα ναρκωτικά.

Οι πελάτες έκλειναν ραντεβού λίγα τετράγωνα μακριά από τα σπίτια τους και παραλάμβαναν την λευκή κρυσταλλική σκόνη.

 

 

Προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί, στις συνομιλίες χρησιμοποιούσαν ειδικούς κωδικούς. Οι λέξεις ένα κλειδί, ένα ποτό, μονό, 1 κρασάκι, 1 πίτσα, 1 μπυρίτσα και το διαμαντάκι εννιάρι αντιστοιχούσαν σε 1 γραμμάριο κοκαΐνης και οι λέξεις 2 μπύρες, 2 ποτά, τυρόπιτες, 2 πίτα γύρο αντιστοιχούσαν σε 2 γραμμάρια κοκαΐνης.

235 συναλλαγές έχουν ήδη εντοπιστεί από τους αστυνομικούς να έχουν γίνει σε σαλόνια της υψηλής κοινωνίας σε βόρεια προάστια, κέντρο και νότια προάστια.

Τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, αθλητές, επιχειρηματίες, δικηγόροι, διαφημιστές φαίνεται να έκαναν τηλεφωνικές παραγγελίες στα μέλη του κυκλώματος βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και δίνοντας από 70 έως 100 ευρώ για ένα γραμμάριο.

Αρχηγός της σπείρας ένας 33χρονος κακοποιός, ο οποίος στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε ληστείες. Φαίνεται πως είχε στενές συνεργάτιδες τρεις γυναίκες, τη σύζυγο, την κουνιάδα και την πεθερά του.

 

 

Η τετραμελής ομάδα είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας, τη στρατολόγηση νέων μελών, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και ήταν εκείνοι που κανόνιζαν ποιος, πώς και πότε θα κάνει το delivery.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Η αποκρυπτογράφηση των τηλεφωνικών συνομιλιών στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων αναμένεται να δώσει κι άλλα στοιχεία για τους δεκάδες πελάτες που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

 

Πηγή: megatv

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ