Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας το νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε με πέντε αποφάσεις της, τις αιτήσεις ενστόλων που ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (19/7/2017), που περιέγραφε τους νέους μισθούς και επιδόματα που δικαιούνται τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις

Κατά την άποψη της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκε ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος των   διατάξεων του ν. 4472/2017 και  «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα  ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα».

Συνεπώς, καταλήγει η πλειοψηφία, αποτελεί, «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα».

Κατόπιν  αυτών, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄  αριθμ. 309-313/2021 αποφάσεις της απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις ακύρωσης:

  1. Της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ.),
  2. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.),
  3. Της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.),
  4. Του  Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000,
  5. Συνολικά 417   αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) και
  6. Της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ