Το κατώφλι της ανακρίτριας Ρόδου περνάει σήμερα προκειμένου να καταθέσει ο 21χρονος που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού σε βάρος 16χρονης, στην περιοχή της Σαλάκου όπως έγραψε το dikastiko.gr 

Η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου (2020) μετά από καταγγελία που έκανε η μητέρα της νεαρής κοπέλας σε βάρος τεσσάρων ατόμων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 16χρονου ο οποίος φέρεται και ως το άτομο που συνευρέθηκε ερωτικά με την ανήλικη και ενός 15χρονου, ενώ δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου ο 21χρονος και ένας 17χρονος.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν διώξεις για βιασμό και συνέργεια σε βιασμό και στο πλαίσιο της διαδικασίας της τακτικής ανάκρισης έχει κληθεί ο 21χρονος για να απολογηθεί.

Η υπόθεση, που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο νησί ξεκίνησε το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2020 όταν στο χωριό Σάλακος, η νεαρή συναντήθηκε με 4 συνολικά άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα της στις αστυνομικές αρχές, στο όχημα επέβαιναν τρεις ανήλικοι νεαροί που κατάγονται από τ’ Απόλλωνα, ηλικίας από 15 έως και 17 ετών, ενώ οδηγός του οχήματος ήταν ένας 21χρονος φίλος τους.

Η μητέρα υποστήριξε ότι η νεαρή μεταφέρθηκε στην περιοχή της Φάτνης Σαλάκου όπου στάθμευσε το αυτοκίνητο και στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς ηλικίας 15 ετών, την οδήγησε σε απόμερο σημείο όπου και τη βίασε παρά τη θέλησή της παρουσία και των υπολοίπων. Η ανήλικη, φοβήθηκε να αναφέρει τα όσα είχαν συμβεί απευθείας στη μητέρα της, αλλά είχε ενημερώσει ένα συγγενικό της πρόσωπο, ο οποίος με τη σειρά του περιέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί στη μητέρα της.

Αμέσως μετά την καταγγελία της μητέρας, ειδική παιδοψυχολόγος ήρθε σε επαφή με την ανήλικη, ενώ ενημερώθηκε και ο δικηγόρος της οικογένειας κος Ιωάννης Χαρίτος. Αστυνομικοί του Α.Τ. Ιαλυσού, σε συνεργασία με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, μετέβησαν στο χωριό Απόλλωνα, όπου κατάγονταν οι εμπλεκόμενοι, καταφέρνοντας έτσι να συλλάβουν τους δύο από αυτούς.
Για τους υπόλοιπους δύο είχε περάσει οριακά η προθεσμία του αυτοφώρου.

Από την πρώτη κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές ο φερόμενος ως κύριος δράστης, υποστήριξε ότι πράγματι έκανε έρωτα με τη 16χρονη, αλλά με τη θέλησή της και όχι με βία. Τόνισε επίσης ότι οι φίλοι του περίμεναν σε απόσταση από το σημείο όπου βρίσκονταν οι ίδιοι και ότι ουδέποτε επιχείρησαν να την βιάσουν. Το ίδιο υποστήριξε και ο φίλος του, στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς στο πλαίσιο της προανάκρισης, αρνούμενος τα όσα τους καταλογίζουν.

Αλλά και ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες εμπλεκόμενοι, αρνήθηκαν ότι υπήρξε κάποιος βιασμός, υποστήριξαν ότι δεν ασκήθηκε καμία βία και ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της νεαρής. Αποκάλυψαν επίσης, ότι είχε προηγηθεί σειρά διαδοχικών μηνυμάτων που είχε στείλει η 16χρονη, στον φίλο του φερόμενου ως δράστη, ζητώντας του να βρεθούν και να συναντηθούν στην περιοχή της Σαλάκου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, επικαλέστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, ότι ουδέποτε άσκησαν βία σε βάρος της και ότι κάτι τέτοιο δεν προέκυψε ούτε από την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε με εντολή της Εισαγγελέως. Μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο στον έναν εξ αυτών επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΠΗΓΗ/ΦΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΥ: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ