Ένα όργιο φημών θέλει τον Στάθη Λιβαθινό, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου να έχει παραιτηθεί από το πρωί της Δευτέρας από τη Δραματική Σχολή, και τον ίδιο να το αρνείται ως και το απόγευμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά η παραίτηση του θα υποβληθεί αύριο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει με μία δήλωση ή ανακοίνωση του κυρίου Λιβαθινού και θα ακολουθήσει ανακοίνωση της Δραματικής Σχολής.
Μάλιστα ένα από τα σενάρια που επεξεργάζονται αυτή την στιγμή οι εμπλεκόμενοι, είναι ακόμα και αυτό της κοινής δήλωσης, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και πραγματικής εξυγίανσης στον χώρο της σχολής. Στόχος να μην μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι πληγές που έχουν ήδη δημιουργηθεί.
Ο κύριος Λιβαθινός, φέρεται να κατονομάζεται από φοιτητές ως ένας από τους καθηγητές που είχαν άσχημη συμπεριφορά απέναντί τους.
Υπενθυμίζουμε ότι περίπου δύο εβδομάδες πριν, οι φοιτητές, το ΔΣ και οι διδάσκοντες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχαν ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διαδικασία καταγγελιών από τους φοιτητές για ανεπίτρεπτες συμπεριφορές κάποιων διδασκόντων.
Μιλούσαν για συνθήκες εκφοβισμού, προσβολής, ομοφοβικά σχόλια. Η διαδικασία αυτή προχωρά προκειμένου να αλλάξει άρδην το σκηνικό και στη Δραματική Σχολή στη βαριά σκιά που έριξε η υπόθεση Λιγνάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, εξέτασε την εισήγηση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού να ζητηθεί η παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού, κατόπιν καταγγελίας φοιτητών για άσχημη συμπεριφορά και για συγκεκριμένο ομοφοβικό σχόλιο.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση -επιμένουν εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου- είναι καθοριστικής σημασίας να πέσει άπλετο φως, να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές στο σώμα και το κύρος του Πολιτισμού και δη της πρώτης σκηνής της χώρας.
Η ανακοίνωση για τα περιστατικά
Ας σημειωθεί ότι στην κοινή ανακοίνωση σπουδαστών-καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου, που εκδόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου γινόταν ξεκάθαρα λόγος για «μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου ».
Πηγή: protothema.gr, iefimerida.gr
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr