Παρέμβαση για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήρθε η ώρα εμείς, με τη δράση μας, να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε κράτους δικαίου και κοινωνία δικαίου».

Σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «απεχθή φαινόμενα».

«Η κακοποίηση ανήλικων είναι απεχθής. Το θέμα δεν είναι μόνο νομικό και πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους χωρίς να προσφέρεται κομματική αντιπαράθεση» τόνισε.

Ζήτησε να υπάρξει ενότητα όσον αφορά στο ζήτημα, που «δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση».

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως αρμόζει αλλά και κοιτώντας προς το μέλλον να σιγουρευτούμε ότι έχουμε το σωστό πλαίσιο για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα».

Η κα Σακελλαροπούλου, με τη σειρά της, εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» της για τις καταγγελίες και ειδικότερα για τον καλλιτεχνικό χώρο σημείωσε πως είναι ένα «οξύ πρόβλημα που προϋπήρχε».

«Η κατάχρηση εξουσίας, η βία, είτε πρόκειται για χώρο εργασίας, εκπαίδευσης, προσωπικών ή οικογενειακών σχέσεων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τόνισε η ΠτΔ.

Αναφέρθηκε στη συνάντησή της με την Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως έγινε για να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις πλευρές πως η πολιτεία τους ενθαρρύνει να μιλήσουν.

Για την κακοκαιρία “Μήδεια”

Δεσμεύτηκε πως το πρόβλημα θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει επανέλθει το ρεύμα και στις τελευταίες περιοχές.

Τόνισε πως στο μέλλον θα γίνει μία προσπάθεια για καλύτερη λειτουργία της κρατικής μηχανής προληπτικά αλλά και μετά τα φαινόμενα, ενώ αναφέρθηκε και στην «ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων».

Από την πλευρά της η κα Σακελλαροπούλου τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαριστεί το νομικό πλαίσιο για αυτά τα θέματα.

ΒΙΝΤΕΟ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ