Πέθανε στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο ένας από τους τρεις διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα.

Ήταν ο ένας από τους τρεις που έφθασαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130.

Οι  τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα με αεροδιακομιδή την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020.

Βρίσκονταν μέσα σε ειδικές κάψουλες και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε τρία νοσοκομεία της Αθήνας («Αττικόν», «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό»). Η κατάσταση της υγείας τους ήταν σοβαρή. Μόλις έφθασαν στα νοσοκομεία, οδηγήθηκαν άμεσα σε κλίνες ΜΕΘ.

Οι τρεις άνδρες ασθενείς (δύο ηλικίας 76 ετών και ένας 73 ετών) νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Δράμας. Η κατάσταση της υγείας τους ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί έκριναν, ελλείψει κλινών στην Εντατική, ότι πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στην Αθήνα.

Η υγεία των τριών ασθενών με Covid-19 ήταν τόσο σοβαρή που απαιτήθηκαν πέντε ώρες από τη στιγμή που έφτασε το C-130 στο αεροδρόμιο της Καβάλας για να μπορέσουν οι γιατροί να δώσουν το «πράσινο φως» και να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδή.

Το νοσοκομείο της Δράμας είναι ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα στη Βόρεια Ελλάδα που δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω της πανδημίας Covid019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ