Ο Αλέξης Κούγιας είναι από σήμερα συνήγορος του Δημ. Λιγνάδη αφού δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του μαζι με τον Νικ. Γεωργουλέα που τον εκπροσωπούσε μέχρι τώρα. Ο γνωστός ποινικολόγος γνωστοποίησε μάλιστα πως θα ζητήσει απο τον ανακριτή να μετατεθεί μια ημέρα, για; την Πέμπτη δηλαδή, η απολογία του σκηνοθέτη ενώ έδωσε ένα στίγμα των υπερασπιστικών του προθέσεων που θα ασκηθούν “…όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου”.

Αναφέρει η ανακοινωση:

“Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.

Αθήνα, 22/02/2021

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας’

Πριν λίγο το   dikastiko.gr μετέδιδε: Σωρεία καταγγελιών από ηθοποιούς: Ανοίγει και δεύτερη δικαστική έρευνα – Οι αναφορές γνωστού τραγουδιστή

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι οι καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο. Μετά το πρώτο φως που δόθηκε, τα στόματα όσων είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ανοίγουν.

Τη σειρά των καταθέσεων στον εισαγγελέα παίρνει για την Τετάρτη, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο κ. Τσαρούχας έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση και σύμφωνα με τα λεγόμενά του οι καταγγελίες στο ΣΕΗ φτάνουν τις 1.000. Μπορεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην ανέρχονται σε αυτόν τον αριθμό, αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται να τον προσεγγίζουν.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως μέσα στη δικογραφία υπάρχει και μία κατάθεση τραγουδιστή – ηθοποιού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε θύμα, αλλά γνώριζε τον κατηγορούμενο και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το προφίλ του Δημ. Λιγνάδη σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

Το σύνολο της δικογραφίας πάντως βρίσκεται ήδη στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία και θα προωθούνται όλοι οι μάρτυρες που ενδεχομένως να θέλουν να καταθέσουν για την υπόθεση. Παράλληλα η Εισαγγελία κρατά μεν ανοιχτή την έρευνα, αφού τυχόν νέες καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη θα τις ερευνά και μετά την απόφαση για άσκηση ή μη ποινικής δίωξης θα διαβιβάζει τα έγγραφα στην ανακρίτρια.

Δεν υπάρχει παραγραφή

Καθοριστική είναι και η κατάθεση ενός προσώπου εκτός του καλλιτεχνικού χώρου που αφορά τον βιασμό του από γνωστό ηθοποιό της νέας γενιάς και ήδη μετά την προανάκριση που διεξήγαγε η αστυνομία με τη λήψη καταθέσεων, η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει άμεσα – ίσως και το πρωί – στην Εισαγγελία. Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 2006 και η Εισαγγελία θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα προκειμένου να μην εκφύγει των χρονικών περιθωρίων της παραγραφής.

Παράλληλα μετά τη σχετική καταγγελία, εντατικοποιήθηκε η έρευνα που αφορά τον βιασμό από γνωστό ηθοποιό και ήδη μετά την προανάκριση που διεξήγαγε η αστυνομία με τη λήψη καταθέσεων , η δικογραφία αναμένεται να επιαστρέψει άμεσα – ίσως και το πρωί- στην Εισαγγελία. Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 2006 και η Εισαγγελία θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα προκειμένου να μην εκφύγει των χρονικών περιθωρίων της παραγραφής.

Το σύνολο της δικογραφίας πάντως βρίσκεται ήδη στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία και θα προωθούνται όλοι οι μάρτυρες που ενδεχομένως να θέλουν να καταθέσουν για την υπόθεση.

Παράλληλα η Εισαγγελία κρατά μεν ανοιχτή την έρευνα, αφού τυχόν νέες καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη θα τις ερευνά και μετά την απόφαση για άσκηση ή μη ποινικής δίωξης θα διαβιβάζει τα έγγραφα στην ανακρίτρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ