Το δρόμο προς τις τσέπες των δικηγόρων και άλλων επιστημόνων της χώρας φαίνεται πως παίρνει το επίδομα 400 ευρώ καθώς η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εκδώσει την απόφαση που θα φέρει ανακούφιση σε χιλιάδες δικαιούχους. Για το θέμα άλλωστε έχουν κάνει παρεμβάσεις με έμφαση οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας υπό την σκέπη της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας όπως έχει γράψει το dikastiko.gr 

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι αναμένεται «σήμερα ή αύριο η απόφαση για το επίδομα των επιστημόνων». Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, το επίδομα -εκτός απροόπτου- θα είναι ύψους 400 ευρώ και θα το λάβουν επιστήμονες από διάφορους κλάδους (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι και γεωτεχνικοί).

Στο μεταξύ όπως είχε εξηγήσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, για το επίδομα των επιστημόνων θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια. «Θα τεθεί υπόψη το οικογενειακό εισόδημα, το εισόδημα για το 2020, καθώς και η μείωση του τζίρου. Όλα αυτά θα είναι μέσα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση» είχε τονίσει.

Οι επιστήμονες – δικαιούχοι του επιδόματος θα κάνουν αρχικά αίτηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ με την οποία θα βεβαιώνουν ότι πληρούν τα κριτήρια. Θα ακολουθήσει επεξεργασία των στοιχείων από την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια οι πληρωμές θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης είχε συναντηθεί πρόσφατα με εκπροσώπους των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, με βασικό θέμα της συζήτησης να είναι το επίδομα των 400 ευρώ και οι τρόποι καταβολής του όπως έγραψε το dikastiko.gr

Στην τηλεδιασκεψη συμμετείχαν -πέραν του Κ. Χατζηδάκη-, ο υφυπουργός Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος  Πρωτοψάλτης, η γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, η γενική γραμματέας  Κοινωνικών Υποθέσεων Παυλίνα Καρασιώτου, η υπηρεσιακή γενική γραμματέας  Ματθούλα Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος  Στασινός, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο  πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σπύρος Μάμαλης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ