Με τις καταθέσεις των μαρτύρων στην ανακρίτρια – αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, συνεχίζεται η διαδικασία της ανάκρισης για την φερόμενη σκευωρία που είχε στηθεί στο παρασκήνιο της έρευνας για την Novartis, με βασικό κατηγορούμενο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις και των δέκα πολιτικών προσώπων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis, δηλαδή των Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Γιώργου Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μάριου Σαλμά.

Υπενθυμίζεται πως για τα επτά από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία είχε μπει στο αρχείο από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Είχε ασκηθεί ποινική δίωξη μόνο στον Ανδ. Λοβέρδο, ενώ εκκρεμούσε η έρευνα για τους Δ.Αβραμόπουλο και Άδ.Γεωργιάδη.

Όλα αυτά, μέχρι την παύση της θέσεως της Ελένης Τουλουπάκη, που φέρεται ως συνεργός του Δ.Παπαγγελόπουλου, με τις δικογραφίες να μεταφέρονται στη νεοσύστατη Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου έχουν επίσης καταθέσει και υψηλόβαθμοι εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής που έχει καταγγείλει παρατυπίες από την Ε.Τουλουπάκη (η κατάθεσή του μάλιστα διήρκησε τρεις μέρες και τριάντα ώρες!).

Ως μάρτυρας κατέθεσε και η Ελένη Ράικου, πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, που επίσης έχει προβεί σε καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της, που την εξώθησαν στην παραίτηση το 2017.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ