Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων της χώρας (Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας) και του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος έχει ξεσπάσει με αφορμή την πρόταση του Συνδέσμου για υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης των δικηγόρων.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και αναφέρεται σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση ιδίως για τις μικρομεσαίες δικηγορικές εταιρείες και μάλιστα στην ιδιαίτερα δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Εκφράζει δε φόβους ότι η υποχρέωση αυτή για ασφαλιστική κάλυψη θα επεκταθεί σύντομα σε όλους τους δικηγόρους, επιβαρύνοντας περαιτέρω την ήδη δυσμενή οικονομική τους κατάσταση.

Η ανακοίνωση

Η συντονιστική αναφέρει πως “εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της με προτεινόμενες από τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος ρυθμίσεις, ιδίως εκείνων, που προβλέπουν την επιβολή υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την παροχή νομικών υπηρεσιών, η οποία συνεπάγεται σημαντική οικονομική επιβάρυνση ιδίως για τις μικρομεσαίες δικηγορικές εταιρείες και μάλιστα στην ιδιαίτερα δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Είναι βέβαιο δε, ότι η υποχρέωση αυτή για ασφαλιστική κάλυψη θα επεκταθεί σύντομα σε όλους τους δικηγόρους, επιβαρύνοντας περαιτέρω την ήδη δυσμενή οικονομική τους κατάσταση.

Επίσης, το δικηγορικό σώμα είναι διαχρονικά αντίθετο σε ρυθμίσεις που κάμπτουν τη φύση της δικηγορικής εταιρείας ως προσωπικής και εισάγουν κεφαλαιουχικά στοιχεία σε αυτή”.

Η επιστολή

Στην επιστολή που υπογράφει ο Δημ. Βερβεσός, αναφέρεται πως “οι προτάσεις αυτές του ΣΔΕΕ ουδέποτε τέθηκαν σε γνώση των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού σώματος, τα οποία αναγνωρίζονται, άλλωστε, και από το νόμο ως σύμβουλοι της πολιτείας στα σχετικά θέματα (άρθρα 90 περ. ε και 134 παρ.2 Κώδικα Δικηγόρων)…..

Το δικηγορικό σώμα αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της δικηγορίας, άνισης μεταχείρισης μεταξύ δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών και οικονομικής επιβάρυνσής τους και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που η κύρια προσπάθειά μας εστιάζεται στην οικονομική στήριξη του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 20-2-2021

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ