Την Τρίτη η απολογία των 2 ανηλίκων για την επίθεση στον σταθμάρχη όπως έγραψε το dikastiko.gr. Για κακούργημα διώκονται τα δύο αδέλφια για τη βάρβαρη επίθεση στον 53χρονο, ο οποίος τους έκανε συστάσεις για μη χρήση μάσκας και απρεπή συμπεριφορά

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στην Ομόνοια από τα δύο ανήλικα αδέρφια από το Περιστέρι περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Ουσιαστικά το βίντεο της άγριας επίθεσης οδήγησε τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στη χαρτογράφηση των κινητών, μια κλήση που έκαναν στην μητέρα τους για να τους πάρει από Μοναστηράκι, ξεκλείδωσε στην υπόθεση ενώ τα προφίλ των ανηλίκων στο facebook ήταν αυτά που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των νεαρών και την διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

«Από τη ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που μας χορηγήθηκε από την εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον συρμό του ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό Άγιο Αντώνιο στις 13:03. Εξήλθαν του συρμού στον σταθμό Ομόνοια και επιτέθηκαν στον παθόντα στις 13:12. Εν συνεχεία και αφού μετεπιβιβάστηκαν εκ νέου σε συρμό ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, εξήλθαν από το συρμό ΗΣΑΠ στον συρμό Μοναστηράκι στις 13:25.

Παρακάτω παρατίθεται ανάλυση από τη “δράση” τους αναφέρεται στο διαβιβαστικό που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr ενώ κομβικό σημείο είναι η πληροφορία που έφθασε στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών.

«Συγχρόνως περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία η οποία ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη είναι δύο αδέρφια που ονομάζονται (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των δύο ανηλίκων) με προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή Facebook (σ.σ αναφέρει τα στοιχεία του προφίλ) και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα (σ.σ αναφέρεται στους αριθμούς των τηλεφώνων). Από την ανάλυση των δημόσια ανηρτημένων φωτογραφιών στο προφίλ του στο Facebook με τα στιγμιότυπα από τη δράση στο ΜΕΤΡΟ, προέκυψε απόλυτη ταύτιση».

Βέβαια, είχε προηγηθεί η ανάλυση των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο της επίθεσης τη συγκεκριμένη ώρα ενώ το τηλεφώνημα που έγινε από τους δύο ανηλίκους στη μητέρα τους για να τους πάρει από το σταθμό του Μοναστηρακίου ήταν καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης και τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων που προέκυψαν από την εξέταση προκύπτει ότι (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των ανηλίκων), είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν με σφοδρότητα και ανθρωποκτόνο πρόθεση στον σταθμάρχη ΣΤΑΣΥ ενώ ο (σ.σ αναφέρεται στον ειδικό φρουρό της ΔΙ.ΑΣ) ήταν αυτός που τους παρείχε κάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουν τη σύλληψη τους χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα.

Όλοι οι διάλογοι της μητέρας με τον αστυνομικό και τον άγνωστο άνδρα

Στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες της μητέρας των δύο δραστών με τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ και έναν άγνωστο άνδρα. Δυο από τις χαρακτηριστικές είναι στις 20:11 βράδυ της 15ης Ιανουαρίου και η δεύτερη στις 20:20.

Στην πρώτη συνομιλία η μητέρα έχει μιλήσει με κάποιον που της έχει πει ότι έχει γίνει καρφωτή. Και ρωτάει τον αστυνομικό αν τους έχουν καρφώσει. Και απαντά «προφανώς και έχει γίνει γιατί έχει πάρει μεγάλη έκταση η υπόθεση».

Ρωτάει η μητέρα: «τα παιδιά θα τα μαγκώσουν αργά ή γρήγορα» και αυτός απαντά «τα παιδιά θα τα μαγκώσουν και άκου να σου πω. Αύριο θέλεις; «( πιθανότατα εννοεί να τα παραδώσουν). Μίλα με τον δικηγόρο, να τα πάω εγώ να μην τα πειράξει κανείς. Δεν θα φανώ εγώ, μόνο τα παιδιά θα με δούνε». Και τον ρωτάει η μάνα «να παραδοθούμε;» Ο αστυνομικός απαντά: «Ναι, ναι να παραδοθείτε. Θα πω ότι τα παιδιά ήρθαν σε μένα και ότι υπέστησαν έλεγχο».

katathesi1

Στο δεύτερο τηλεφώνημα στις 20:20 της λέει ο ειδικός φρουρός: «Λοιπόν άκου να δεις. Έχει πάρει έκταση και αυτοί ψάχνουν γιατί είναι βαρβάτη σύλληψη» και συνεχίζει «Για να μην πέσουν σε κανέναν περίεργο ασφαλίτη γιατί βλεπεις πως φέρονται και τι ακούγεται στην τηλεόραση» και αυτή απαντά «Όχι». «Λένε για οπαδικά. Αν δεν βρεθούν σύντομα θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες τους στην τηλεόραση. Οπότε καλό είναι να προλάβεις και προκειμένου να πέσουν σε κανέναν περίεργο, αν δεν θες να φανώ εγώ, θα το πω σε δικά μου παιδιά και εγώ θα είμαι πίσω με πολιτικά». Υπάρχουν δε και διάλογοι που αφορούν σε πινακίδες που έπρεπε να τσεκάρει ο αστυνομικός αλλά και για το προφίλ των νεαρών στα social media.

katathesi2

Καρέ – καρέ περιγραφή της επίθεσης

Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας περιγράφονται λεπτό προς λεπτό με φωτογραφικά ντοκουμέντα οι κινήσεις των δραστών. Μάλιστα σε ένα σημείο αναφέρεται ότι στη 1:11 είναι η ώρα της επίθεσης και που εξοβελίζεται το κουτάκι της Coca Cola με το αριστερό χέρι. 1:12 γρονθοκοπεί ο ένας με το αριστερό χέρι τον παθόντα στο πρόσωπο ενώ ο άλλος κατευθύνεται προς τον συρμό κρατώντας επίσης ένα αλουμινένιο κουτί στο δεξί του χέρι.

epithesi_metro_1
epithesi_metro_2

 

epithesi_metro_3
epithesi_metro_4

 

epithesi_11

 
Ιατρική γνωμάτευση

Το άγριο ξύλο που έφαγε ο σταθμάρχης τον οδήγησε με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό. Ο άνθρωπος ήταν σε τέτοιο βαθμό χτυπημένος που η ιατρική γνωμάτευση που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία αναφέρει πως «έχει υποστεί ράγισμα σε τρεις σπονδύλους σπονδυλικής στήλης, δύο κατάγματα στο ρινικό οστό, κάταγμα στη δεξιά κάτω γνάθο και πλέον η κατάποση της τροφής πραγματοποιείται αποκλειστικά με καλαμάκι».

Η νομική άποψη

 

 

Το protothema.gr ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του αστυνομικού, Κωνσταντίνο Γιαννελάκη ο οποίος δήλωσε πως «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τον εντολέα μας, που φέρει την ιδιότητα του ειδικού φρουρού, ο οποίος από το Σάββατο είναι ελεύθερος. Αύριο Τρίτη θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Το μόνο που εξετάζεται είναι η επικοινωνία που είχε η μητέρα των ανηλίκων προς αυτόν και η ουσία αυτής. Αρνούμαστε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται αφού από τις συνομιλίες πρόκειται εναργώς ότι προέτρεπε επανειλημμένα τη μητέρα να παραδοθούν οι δύο ανήλικοι στις αρχές. Λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής και εγγυητής ασφάλειας».

kathathesi_3
katathesi_4
katathesi_5_

 

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr/ΒΙΝΤΕΟ: opentv

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ