Για «θλιβερή προσπάθεια» κομματικοποίησης των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης έκανε λόγο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας» προσθέτει η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι « είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι μέσω της ημερίδας «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» η κυβέρνηση ενθάρρυνε στόματα να ανοίξουν, ξεκαθαρίζοντας ότι θα λάβει κάθε μέτρο για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση “Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα στόματα να ανοίξουν. Και θα λάβει κάθε θεσμικό μέτρο ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Όσο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι στη διάθεσή της.”

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης», χαρακτηρίζει σε τηλεοπτική δήλωσή του, τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η υπουργός Πολιτισμού «ανακάλυψε με 20 μέρες καθυστέρηση ότι ο κ. Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος” και πως την εξαπάτησε».
«Το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη. Η παραίτησή της πλέον δεν είναι αρκετή. Η μη παραίτησή της όμως είναι εξοργιστική», προσθέτει.
«Η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Η υπόθεση  “Πρεσβεία Βενεζουέλας”

΄Οπως ανέφεραν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Γκονσάλες,  βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο,  φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη ενός πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρέσβης  ζήτησε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να απολύσει τις γυναίκες υπαλλήλους που τον είχαν καταγγείλει για να τις εκδικηθεί. Ο νέος πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της πρεσβείας  το φθινόπωρο του 2015 απέλυσε τις τέσσερις από τις πέντε υπαλλήλους,  που υπέστησαν τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από τον προηγούμενο πρέσβη και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία, κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ