Μετά από απόφαση του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, την Τετάρτη, ανήμερα των Θεοφανείων, θα πραγματοποιηθούν λειτουργίες σε κλειστές εκκλησίες για τους πιστούς στους Δήμους Κοζάνης-Σερβίων-Βελβεντού και έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι ιερείς σε ολόκληρη τη Μητρόπολη

Εν τω μεταξύ όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες από την πλευρά της εκκλησίας, ότι είναι θέμα χρόνου ο κ. Ιερώνυμος να εκδώσει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα δώσει τέλος τον «ιερό πόλεμο» που έχει ξεσπάσει από χτες στον απόηχο των αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με την εγκύκλιο οι ιεράρχες θα κάνουν τα Θεοφάνεια στο πλαίσιο των προβλέψεων που ισχύουν από την παράταση του lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εορτασμοί των Φώτων θα γίνουν κατά το πρότυπο των Χριστουγέννων, δηλαδή οι τελετές δεν θα είναι «προσβάσιμες» στους πιστούς προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ο αγιασμός των υδάτων σε όποιες μητροπόλεις και περιοχές πραγματοποιηθεί να μην ανακοινωθεί εκ των προτέρων.

Πηγή: Kozanimedia / in.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ