«Το black out που δημιουργήθηκε στην Αττική και σε πάρα πολλές περιοχές του κέντρου, δημιούργησε πρόβλημα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Δεδομένου ότι πέραν του black out της ΔΕΗ υπήρξαν και άλλες αστοχίες, οι οποίες άφησαν για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό black out το Εθνικό Μουσείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν υποχρέωσή μου να πάω επιτόπου με τον γενικό γραμματέα για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Όπως  δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»  μετέβησαν στο Μουσείο 100 αστυνομικοί προκειμένου να το προστατέψουν από οποιαδήποτε επιβουλή. Είναι τόσο σοβαρό το γεγονός, και δημιουργεί σκέψεις για το τι θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον με την ασφάλεια των εκθεμάτων, που το πρωί της Δευτέρας πήγε εκεί η Λίνα Μενδώνη και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να διαπιστώσουν αν υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα φύλαξης.

«Όταν ένα μείζον μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο στο επίπεδο των συλλογών του, έστω και για ελάχιστο χρόνο μένει με πλημμελή φύλαξη, είναι το στοιχειώδες καθήκον μας, και αυτό έπραξε και ο υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου, και η Αστυνομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκαναν κλοιό γύρω από το μουσείο» σημείωσε η υπουργός.

Το υπουργείο Πολιτισμού διέταξε να πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν παραλείψεις για την άψογη λειτουργία των συστημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.  δελτίο

Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

“Το blackout που δημιουργήθηκε στην Αττική, λόγω της έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, διέκοψε, σε πολλές περιοχές του κέντρου, την ηλεκτροδότηση. Η διακοπή αυτή δημιούργησε πρόβλημα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ωστόσο, πέραν του blackout της ΔΕΗ, υπήρξαν, προφανώς, και άλλες αστοχίες οι οποίες άφησαν το ΕΑΜ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό blackout. Η μη λειτουργία των ηλεκτρολογικών συστημάτων του δημιούργησε θέμα ασφαλείας, παρά την παρουσία της νυκτερινής φύλαξης.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ειδοποίησε αμέσως τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, ώστε να δημιουργηθεί αλυσίδα ασφαλείας από αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Μουσείο. Ταυτόχρονα, έσπευσε στο Μουσείο με το γενικό γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, ώστε να ενημερωθούν για τις αιτίες του προβλήματος, να γίνει έλεγχος των συστημάτων και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Από στις 2 π.μ. σήμερα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία όλα τα συστήματα φωτισμού και ασφάλειας, ενώ, από νωρίς το πρωί, γίνεται διεξοδικός έλεγχος για την επίλυση των αστοχιών που κατεγράφησαν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ