Για πολλές από τις παραμέτρους του φακέλου “κορονοϊός” μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού η κυρία Λινού τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να καθοριστεί το πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί. “Το θέμα των ανισοτήτων πρέπει να αντιμετωπιστεί προκαταβολικά” σημείωσε.

Για τη χρήση διπλής μάσκας

Για το ζήτημα της διπλής μάσκας, για μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό, τόνισε ότι τη συστήνει πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά υπάρχουν θέματα κοινωνικά και οικονομικά. Σημείωσε ωστόσο ότι κάθε προσθήκη μάσκας μειώνει την πιθανότητα να μολυνθούμε και να μεταδώσουμε τον κορονοϊό.

Έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχουν μελέτες για την προστασία της πάνινης μάσκας, ενώ η χειρουργική μάσκα μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης κατά 40%.

Μεγαλύτερη η μεταδοτικότητα του ιού σε Γυμνάσια και Λύκεια 

Για τα σχολεία είπε ότι είναι πολιτική απόφαση το εάν θα ανοίξουν και πότε και έκανε γνωστό ότι είναι μεγαλύτερη η μεταδοτικότητα στα Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί είναι σε περισσότερα τμήματα και περισσότερα σχολεία.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ