Διαγράφηκε  το πρόστιμο των 300 ευρώ  που είχε επιβληθεί σε γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση, μετά από παρέμβαση του  υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα στον  γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας.

Οι πληροφορίες από τη Λαμία λένε ότι όταν επιβλήθηκε το πρόστιμο από τους αστυνομικούς η γιαγιά δεν φορούσε ως όφειλε μάσκα και της έγιναν συστάσεις γι’ αυτό.

Υπάρχουν, επίσης καταγγελίες και τις γίνονται συστάσεις και για το γεγονός ότι πουλάει τα προϊόντα της σε πλατείες και δρόμους χωρίς άδεια αλλά και μπροστά από τραπεζικά ιδρύματα.

Πάντως στους κόλπους της αστυνομίας έχει ξεσπάσει πόλεμος για το συγκεκριμένο γεγονός , αφού όπως λέει στο LamiaReport ο πρόεδρος των αστυνομικών της Φθιώτιδας Νίκος Τριανταφύλλης, όλο το προηγούμενο διάστημα κανείς αστυνομικός δεν είχε βεβαιώσει πρόστιμο στη γιαγιά, σεβόμενοι την ηλικία της και το δράμα της.

Η  80χρονη έχει στην πλάτη της μια βαριά  ιστορία καθώς  έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της, και αργότερα τον εγγονό της.

Έπειτα από το θάνατο του εγγονού της, η ηλικιωμένη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας φυτοφάρμακο. Ωστόσο, την εντόπισαν άμεσα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ οι γιατροί κατάφεραν να τη σώσουν.

«Να την προσάγουμε»

Στην πεζή περίπολο που έκοψε το πρόστιμο στη γιαγιά  ήταν και μια πολιτική υπάλληλος της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο επέμενε να βεβαιωθεί το πρόστιμο, αλλά κάλεσε και περιπολικό της Άμεσης Δράσης για να οδηγήσουν την 80χρονη “παράνομη” στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή δεν είχε άδεια για να πουλάει τα κηπευτικά.

Η πολιτική υπάλληλος επέμενε με “υπερβάλλοντα ζήλο” στην ένστολη συνάδελφό της να βεβαιώσει πρόστιμο στη γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση, πράγμα το οποίο και έγινε.

Η συγγνώμη των αστυνομικών – Είχαμε αποφασίσει να πληρώσουμε εμείς το πρόστιμο

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Νίκος Τριανταφύλλης, αναφέρει ότι:

«Στο συνεργείο συμμετείχε πολιτική υπάλληλος η οποία προέρχεται από την πρώην δημοτική αστυνομία και η οποία έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Φθιώτιδας , όχι όμως ως ένστολο προσωπικό και η οποία ουσιαστικά βεβαίωσε την παράβαση»

Και συνεχίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια «δεν βρίσκει σύμφωνο το σύνολο του ένστολου προσωπικού της Φθιώτιδας, έστω και αν υποχρεώθηκε ουσιαστικά η συνάδελφος που ήταν μαζί με την πολιτική υπάλληλο στη σύνταξη της παράβασης μιας και η πολιτική υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα βεβαίωσης».

«Από μέρους μας ως συνδικαλιστικό όργανο και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Θύμιο Καραΐσκο είχε ληφθεί απόφαση για να πληρώσουμε εμείς το πρόστιμο, πλην όμως μας πρόλαβαν οι εξελίξεις με την παρέμβαση του κ. Υπουργού Οικονομικών, Χρηστου Σταϊκούρα, που ακύρωσε το πρόστιμο».

Και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, καταλήγει ζητώντας συγνώμη: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους αυτών που θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν συγγνώμη και που δεν ανήκουν στο ένστολο ανθρώπινο δυναμικό.

Πρέπει να τονιστεί ότι το ένστολο προσωπικό, το οποίο ως πρόεδρος με τιμή εκπροσωπώ, έχει αποδείξει τον τελευταίο χρόνο το κοινωνικό πρόσωπο από το οποίο διακατέχεται.

Θα πρέπει να καταλάβει επίσης ο κόσμος, ότι ο αστυνομικός έχει καταντήσει ο σάκος του μποξ για όλους, ζητώντας του συνεχώς να εκτελεί και νέα καθήκοντα.

Χωρίς ποτέ να του αφήνεται καμία επιλογή στο τι αναλαμβάνει, ακόμη και έξω από την περιοχή των καθηκόντων του».

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ