Tο σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας ενόψει της πρωτοχρονιάς, εξετάστηκε σε κυβερνητική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών.

Συγκεκριμένα το σχέδιο που συζητήθηκε κινείται σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ήτοι, αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού, και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς. Προς τούτο, αποφασίστηκε να επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ‘Αγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ