Ο Βρετανός συνταξιούχος Εισαγγελέας , ζούσε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε οικογένεια. Ωστόσο εκτός από το ιστιοπλοϊκό στο οποίο διέμενε κατά καιρούς, διατηρούσε  μία κατοικία στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Μάρτυρες από την περιοχή της Σούδας ανέφεραν ότι στο σκάφος τον επισκεπτόταν διάφορα άτομα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα υπήρχε ακόμα ένας άντρας ο οποίος έμενε εκεί.

Το σκάφος βρίσκεται πάνω από πέντε χρόνια δεμένο αρόδου σε εκείνο το σημείο, ενώ στο παρελθόν ήταν δεμένο στην προβλήτα του ναυταθλητικού Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός έβγαλε το σκάφος από την προβλήτα καθώς άγνωστοι είχα μπει μέσα σε αυτό και το είχαν διάρρηξει πριν από μερικά χρόνια.  

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τα άτομα που είχαν κάνει τη ληστεία, είχαν δέσει τον άτυχο Βρετανό στο σκάφος, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραμένει εκεί για δύο μέρες μέχρι που τον εντόπισαν οι ντόπιοι.

Οι ανακριτικές αρχές του λιμεναρχείο Χανίων διερευνούν την υπόθεση ενώ αναμένεται και η ιατροδικαστική έρευνα η οποία θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του.

Δεν απομακρύνθηκε από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο άνδρας από τη Βρετανία ο σκύλος του, που παρέμεινε για ώρες κοντά στο ιστιοφόρο που βυθίστηκε και στο άψυχο σώμα του αφεντικού του.

Αν και μεταφέρθηκε στην ακτή, ο σκύλος ήταν φοβισμένος, ενώ το βλέμμα του ήταν «καρφωμένο» στο σημείο της βύθισης του σκάφους.

Όταν κάποια στιγμή, μάλιστα, δεν είχε καλή οπτική επαφή με το σημείο, ξέφυγε από την προστασία των λιμενικών και πήγε σε άλλο σημείο, για να βλέπει το βυθισμένο ιστιοφόρο.

Στο σημείο κλήθηκε ο Φιλοζωικος σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» προκειμένου να αναλάβει την φροντίδα του σκύλου.

Αναλυτικά ο Φιλοζωικος σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», αναφέρει «το σκυλάκι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη βάρκα των ψαράδων σε σοκ και η αστυνομία μας ειδοποίησε εάν μπορούμε να το βοηθήσουμε. Παρακαλούμε όποιος μπορεί να το φιλοξενήσει προσωρινά, για να μπορέσει η αστυνομία να αναζητήσει την οικογένεια του άτυχου κηδεμόνα του. Το σκυλί βρίσκεται σε σύγχυση και σοκ και θα χρειαστεί ένα ήρεμο περιβάλλον, μέχρι να βρεθεί μια λύση. Είναι αρσενικός, πολύ ήρεμος και συνεργάσιμος και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε. Ο χειρότερος εφιάλτης όλων μας που έχουμε ζώα και τα αγαπάμε είναι να βρεθούν μόνα τους εάν πάθουμε κάτι».

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ