“Καταπέλτης” κατά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την αποζημίωση των 312.500 ευρώ που καλείται να πληρώσει τώρα το Δημόσιο εξαιτίας της τρίχρονης κατάληψης σε ξενοδοχείο.

 

 

«Η κατάληψη, για τρία ολόκληρα χρόνια, του ξενοδοχείου City Plaza είναι μια κωμικοτραγική υπόθεση που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Μια κατάληψη που έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι “αλληλέγγυοι καταληψίες” γνώριζαν ότι η νέα Κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε» τονίζει ο κ. Πέτσας.

 

 

Και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Χθες τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για την κατάληψη. Ο λογαριασμός; 312.500 ευρώ. Θα τον πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη συμπεριφορά του; Ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;».

Σημειώνεται ότι, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το ελληνικό Δημόσιο καλείται να καταβάλει την αποζημίωση των 312.500 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερο από τρία χρόνια.

 

 

Το Ε.Δ.Δ.Α. καταδίκασε στην Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία (άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

 

 

Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016 έως τον Ιούλιο του 2019, με την ιδιοκτήτρια να ζητά την έξωση των καταληψιών, όπως όμως ανέφερε στην προσφυγή της, οι Αρχές συνέχιζαν να αδρανούν. Μάλιστα πρόσθετε πως οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού συνέχιζαν να χρεώνονται στο όνομά της, όπως και όλα τα υπόλοιπα έξοδα (φόροι κλπ).

 

Τι λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου 

 

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η ιδιοκτήτρια του «City Plaza», Αλίκη Παπαχελά, για την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, το οποίο την δικαίωσε.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαχελά, πριν από την κατάληψη, η ίδια είχε συμφωνήσει να νοικιαστεί το ξενοδοχείο μέσω ΜΚΟ στην Ύπατη Αρμοστεία για τη φιλοξενία προσφύγων. Ωστόσο στη συνέχεια το κτίριο καταλήφθηκε από αλληλέγγυες στους πρόσφυγες ομάδες και επιτέλεσε τον ίδιο σκοπό.

 

 

Όπως υποστήριξε, η ηθική δικαίωση είναι απόλυτη, ωστόσο τα χρήματα που επιδικάστηκαν από το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν είναι τίποτα μπροστά στις ζημιές που έχουν προκληθεί. Το ίδιο ισχύει για τα χρέη που καλείται να ξεπληρώσει στο ελληνικό δημόσιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ