“Υγειονομική βόμβα” μέσα στον αστικό ιστό της Καλλιθέας έγινε το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο όπου φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά όπως έγραψε το dikastiko.gr

Όλα ξεκίνησαν όταν μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό. Αμέσως έγιναν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι, καθώς και 7 παιδιά, ανιχνεύτηκαν θετικοί. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32 και στη δεύτερη άγγιξαν τα 65.

Καθώς πολλά παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, η διασπορά είναι μεγάλη και οι γονείς στην Καλλιθέα ανάστατοι, αφού ο κορονοϊός μέσω των παιδιών μπήκε στα σπίτια, μολύνοντας γονείς και παππούδες.

Την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο και η αγωνία για τα αποτελέσματα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA τα δείγματα ελέγχονται και για την βρετανική μετάλλαξη. Όλα τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά, ενώ το 13ο δημοτικό σχολείο και το ειδικό σχολείο θα παραμείνουν κλειστά.

ΠΗΓΗ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ