Σχέδιο δικογράφου που θα υποβάλλουν εκατοντάδες δικηγόροι σε όλη την ώρα για την διεκδίκηση της άμεσης καταβολής της αποζημίωσης από παροχή υπηρεσιών νομικής βοήθειας και μέσω της προσωρινής δικαστικής προστασίας, έχει ετοιμάσει και διανέμει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

Το dikastiko.gr αποκαλύπτει ολόκληρη την απόφαση Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία δικαιώθηκε δικηγόρος Αθηνών για οφειλόμενη αποζημίωση “Νομικής Βοήθειας” που καθυστερούσε να της καταβληθεί και της καταβάλλονται προσωρινά 1.000 ευρώ για να αντιμετωπίσει άμεσες ανάγκες διαβίωσης.

Πρόκειται για απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία της επιδικάσθηκε προσωρινά το ποσό των 1.000 ευρώ έναντι οφειλόμενης αποζημίωσης του από παραστάσεις σε ποινική δίκη με το πρόγραμμα της Νομικής Βοήθειας.

Το ποσό επιδικάσθηκε όχι σε βάρος του ΤΑΧΔΙΚ, αλλά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο πιθανολογήθηκε ως οφειλέτης, εκπροσωπούμενου από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ασκήθηκε εν όψει της συζήτησης αντίστοιχης αγωγής της αιτούσας, κρίθηκε ότι η υπόθεση υπάγεται στη δικαιοδοσία των διοικητικών δικαστηρίων και το αίτημα για προσωρινή επιδίκαση έγινε δεκτό λόγω αδυναμίας της αιτούσας προς αντιμετώπιση άμεσων αναγκών διαβίωσης.

Ο ΔΣΑ είχε ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της αιτούσας και ήδη με πρόσφατη απόφασή της η Ολομέλεια διανέμει σχέδιο δικογράφου στους δικηγόρους μέλη της για να το υποβάλλει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ