Τους ισχυρισμούς αυτόπτη μάρτυρα για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, επιβεβαιώνουν βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι δικηγόροι της οικογένειας του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη κάνουν λόγο όχι μόνο για ένα, αλλά για δύο βίντεο που επιβεβαιώνουν τη μαρτυρία για διαπληκτισμό στη θάλασσα ανάμεσα στον Σήφη Βαλυράκη και έναν ψαρά που έφτασε κοντά του. Προς το παρόν κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά εμφανίζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Και μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενο των βίντεο, ωστόσο δεν αποκλείεται να απαθανατίζεται το σκηνικό έντασης ανάμεσα στον ψαρά και τον Σήφη Βαλυράκη ή η προσέγγιση του φουσκωτού του από το αλιευτικό.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα πάντως, το εμπλεκόμενο αλιευτικό ήταν ένα λευκό τρεχαντήρι, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα.

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός κοντά σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια, αφού φέρεται να έπεσε από το σκάφος, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, από τις πρώτες ώρες του αδόκητου «χαμού» του, ισχυρίστηκε πως υπάρχουν στοιχεία, αλλά και μαρτυρίες, τα οποία αποδεικνύουν πως πρόκειται για ανθρωποκτονία και όχι για ατύχημα, αποστέλλοντας μάλιστα σχετική επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η μία από τις γυναίκες που τράβηξε το βίντεο – ντοκουμέντο αποκάλυψε τι είδε

Τρεις γυναίκες φέρεται να βιντεοσκόπησαν τις κινήσεις του αλιευτικού που προσέγγισε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Η λήψη έγινε γύρω στις 12:20 το μεσημέρι από μεγάλη απόσταση, περίπου 2,5 χλμ., από λόφο στην Ερέτρια.

Μία εκ των μαρτύρων, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, ανέφερε ότι από τη δυτική πλευρά του νησιού πρόσεξε η ίδια και οι φίλες της κάτι να κινείται έντονα. Κάνοντας ζουμ με την κάμερα του κινητού της, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα σκάφος που έκανε κυκλική συμμετρική κίνηση.

Αμέσως, η γυναίκα άρχισε να βιντεοσκοπεί το περιστατικό, αλλά το βίντεο είναι λίγο θολό, καθώς έχει τραβηχτεί με πανοραμική λήψη και με ζουμ.

Δεν μπορεί να πει ούτε με το μάτι ούτε με το βίντεο αν υπήρχε ένα ή δύο σκάφη.

Αυτοψία στο φουσκωτό και καταθέσεις των ψαράδων

Παράλληλα, σήμερα ολοκληρώθηκε η αυτοψία από εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια Βαλυράκη και ενός ιατροδικαστή, στο μικρό φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού.

Η αυτοψία επικεντρώθηκε στην προπέλα του μικρού σκάφους, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα της ζωής του Σήφη Βαλυράκη.

Επιπλέον, ξεκίνησαν και οι καταθέσεις των ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ερέτριας. Μέχρι στιγμής, οι αρχές εξέτασαν 8 ψαράδες.

Το στοιχείο – κλειδί

Σύμφωνα με το vima.gr, το μυστικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης θρίλερ, μπορεί να κρύβεται στη στολή που είχε φορέσει ο πρώην υπουργός.

Η εξέταση και η χημική της ανάλυση θα δείξει, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί, αν υπάρχουν υπολείμματα από ξύλινη προπέλα που μπορεί να είχε ένα ψαράδικο.

Ένα τέτοιο εύρημα θα αναδείξει – όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί – την εμπλοκή αλιευτικού σκάφους στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη έχει αναθέσει την υπόθεση σε ειδικό πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να ρίξει φως στις συνθηκες θανατου του πρωην υπουργού.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Πέμπτης οικογένεια και λίγοι φίλοι βρέθηκαν στο κοιμητήριο Παπάγου για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον Σήφη Βαλυράκη. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και οι δυο γιοι τους.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, σύντροφος της ζωής του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ράγισε καρδιές. Υποβασταζόμενη από τους δυο γιους της και με τη φωτογραφία του Σήφη Βαλυράκη στα χέρια της, έφτασε στο κοιμητήριο Παπάγου για να αποχαιρετίσει για πάντα τον άνθρωπο της ζωής της.

Πηγές: in.gr, mega tv

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ