Οι αστυνομικοί βρίσκονται και αυτοί μετά τους υγειονομικούς στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό καθώς καθημερινά πραγματοποιούν χιλιάδες ελέγχους για την τήρηση των μέτρων της πανδημίας.

Την μάχη με τον κορονοϊό έχασε  ένας αστυνομικός από την Πέλλα. Πρόκειται για έναν 52χρονο, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πέλλας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 25 Νοεμβρίου.

 

 

Ακόμη ένας αστυνομικός είχε φύγει από την ζωή νικημένος από τον κορονοϊό, σε ηλικία 50 ετών, στην Κοζάνη.

Ο αστυνομικός νοσηλευόταν επί 10 ημέρες στη ΜΕΘ δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο 50χρονος ήταν παντρεμένος και είχε δύο ανήλικα παιδιά, ενώ υπηρετούσε στο Τμήμα Σαπών στην Κομοτηνή.

Ο κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνoμικών Υπαλλήλων μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» θέτει επί τάπητος τις εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών υπαλλήλων που όλο αυτό το διάστημα από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

 

 

Πεντακόσιοι αστυνομικοί είναι θετικοί στον κορονοϊό ενώ τριάντα νοσηλεύονται και τέσσερις βρίσκονται στην εντατική.

O ίδιος τονίζει ότι θα έπρεπε να γίνονται συνεχώς και συστηματικά τεστ για τον κορονοϊό στους αστυνομικούς ώστε να ελέγχεται καλύτερα η κατάσταση. «Τεστ γίνεται στους αστυνομικούς μόνο αν υπάρχει ύποπτο κρούσμα» σημειώνει, καλώντας την πολιτεία να σταθεί όπως πρέπει δίπλα στον αστυνομικό υπάλληλο.

“Έβρισκαν θετικούς στον κορονοϊό αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία” 

Ο κ. Γερακαράκος μιλώντας στο OPEN  καταγγέλλει το γεγονός “ότι συνάδελφοι αστυνομικοί που τους έβρισκαν θετικούς στον ιό, έμπαιναν κανονικά σε υπηρεσία”.

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ