Έβγαλαν… “λαβράκια” οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα το αποτέλεσμα των ερευνών  που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δέκα εννέα (19) συνολικά ατόμων ενώ εξιχνιάσθηκε και η υπόθεση του άνδρα που αφού τον έκλεψαν, επιχείρησαν να τον κλείσουν σε πορτ μπαγκάζ, περιστατικό που είχε γίνει στα τέλη Ιουνίου του 2020. 

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Καλαμαριάς, Λευκού Πύργου, Δέλτα και Χαλκηδόνος, εξιχνίασαν υποθέσεις ληστειών, κλοπών και απάτες, που έλαβαν χώρα σε περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ταυτοποίησης στοιχείων:

Aπό το Τ.Α. Καλαμαριάς:

i) 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος τέλη Ιουλίου του 2016, από κοινού με δύο ακόμη συνεργούς του, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από 49χρονο ημεδαπό χρηματικό ποσό ύψους (2.900) ευρώ, ένα κερδισμένο δελτίο των (1.700) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και το όχημα του με το οποίο τράπηκαν σε φυγή.
ii) 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιανουαρίου έως 06 Φεβρουαρίου 2021, διέρρηξε τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαιρώντας από το εσωτερικό προσωπικά αντικείμενα, χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες με τις οποίες στη συνέχεια προέβη σε συναλλαγές. Επιπλέον, μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, σε στάση αστικών λεωφορείων, στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε από 54χρονη το κινητό της τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι, απογευματινές ώρες χθες (08-02-2021) ο 25χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές.

Από το Τ.Α. Λευκού Πύργου:

ι) 23χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τέλη Ιανουαρίου του 2020 αφού παραβίασε σταθμευμένο όχημα στην περιοχή του κέντρου αφαίρεσε από το εσωτερικό του δύο τσάντες, που περιείχαν χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και μία τραπεζική κάρτα, με την οποία στη συνέχεια προέβη σε συναλλαγές.
ιι) τριών αλλοδαπών 29, 30 και 22 ετών, οι οποίοι τέλη Ιουλίου του προηγούμενου έτους με τη χρήση βίας απέσπασαν από ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο, χρηματικό ποσό και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκαν να τον κλείσουν στον χώρο αποσκευών (πορτ μπαγκαζ) του αυτοκινήτου τους με σκοπό να του στερήσουν την ελευθερία του και να τον εξαναγκάσουν στην μεταβίβαση ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του σε έναν από τους τρεις δράστες.

Από το Τ.Α. Δέλτα:

45χρονου ημεδαπού, ο οποίος με το πρόσχημα ότι τυγχάνει ιδιοκτήτης εταιρείας πώλησης εξωλέμβιων μηχανών και ανταλλακτικών, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, απέσπασε από 20χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ για την αγορά μίας εξωλέμβιας μηχανής, την οποία ουδέποτε παρέλαβε η παθούσα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thesstoday.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ