Στην ανακρίτρια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες για την ποσότητα-«μαμούθ» κοκαΐνης που κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, όπως επίσης για εγκληματική συμμορία και κατά περίπτωση για αντίσταση. Παραπέμφθηκαν στην 7η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Πρόκειται για ποσότητα 324 κιλών καθαρής κοκαΐνης, η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί από τις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, ενώ το προσδοκώμενο κέρδος, εφόσον η ναρκωτική ουσία κατέληγε στην αγορά, μετά τις προσμείξεις θα ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 37χρονος Αλβανός, ένας 35χρονος ομογενής από την Αλβανία, κι ένας 36χρονος Κροάτης, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα τέταρτο άτομο, κροατικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Από την Αστυνομία χαρακτηρίζονται ως ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης.

Τον τελευταίο καιρό οι ελληνικές διωκτικές Αρχές, με τη συμβολή της DEA Αθηνών, της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, πραγματοποιούσαν έρευνα για τη δράση τους και ύστερα από επιχείρηση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Βαρδάρη της Θεσσαλονίκης ακολούθησαν οι συλλήψεις. Η αστυνομική επέμβαση έγινε κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συναλλαγής, ενώ τα 260 δέματα με τα 324 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο οχήματα κι ένα διαμέρισμα.

Η ναρκωτική ουσία φαίνεται ότι προοριζόταν για την ελληνική επικράτεια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η διαδρομή που ακολούθησε το φορτίο. Εκτιμάται πάντως ότι έφτασε στην Ευρώπη με κοντέινερ από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ