Υποσχόταν μέσω της χορήγησης βοτάνων και μαντζουνιών σε βαριά νοσούντες ασθενείς ότι θα τους γιατρέψει, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες όπως καταγγέλλεται. Ωστόσο, πολλοί ασθενείς του κατέληξαν και ο λεγόμενος «ψευτογιατρός» κλήθηκε την Πέμπτη σε απολογία για τις ενέργειές του.

Ο ίδιος υποσχόταν πως θα σώσει ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, χρησιμοποιώντας δήθεν φάρμακα, βότανα, έλαια και αυστηρή διατροφή. Μετά τις καταγγελίες συγγενών ασθενών, ολοκλήρωσε την απολογία του, μετά την πρώτη κλήση οπότε και ζήτησε προθεσμία για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου για να απολογηθεί μετά τα νέα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί.

«Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν» φέρεται να είπε στην απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αναφερόμενος στην ύπαρξη συνεργών ότι οι υπόλοιποι είχαν ανάμειξη στην υπόθεση. «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι» εμφανίζεται να υποστήριξε.

Τον 47χρονο, ο οποίος αρχικά απολογήθηκε για τρεις θανάτους, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης εμπλέκεται εμφανίζεται σε θανάτους συνολικά 12 ανθρώπων και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 14.

Παράλληλα, οι νέοι κατηγορούμενοι, ιατροί, νοσηλευτές, μία μοναχή και ένας πρώην υπουργός , που αρνείται ωστόσο οποιαδήποτε εμπλοκή του, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές για τη συνεργασία τους με τον ψευτογιατρό.

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ