Σε δραστικές κινήσεις προχωρούν οι δικηγόροι κατηγορώντας τη Κυβέρνηση για «αδιαφορία» απέναντι στον κλάδο που πλήττεται οικονομικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Βάσει των αποφάσεων της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι από εδώ και στο εξής φαίνεται πως δεν θα μείνουν αδρανείς.

Άμεσα λοιπόν θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό και παράλληλα θα κατατεθεί μήνυση σε βάρος του ΕΦΚΑ σχετικά με τις εισφορές των επιστημόνων στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011.

Όπως σημειώνουν , η αξιοπρεπής διαβίωση του κλάδου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ορθή επιτέλεση του θεσμικού του έργου. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, με μερική λειτουργία δικαστηρίων και περιοριστικά μέτρα λειτουργίας υπηρεσιών και κυκλοφορίας, οι δικηγόροι, όχι μόνο δεν έχουν ενισχυθεί οικονομικά αλλά δεν έχουν ανασταλεί ούτε οι ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Για αυτό το λόγο λοιπόν ζητούν την απαλλαγή των δικηγόρων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2021, ή άλλως τη μείωση αυτών, καθώς επίσης και την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2020.

Έντονη είναι όμως η αντίδραση τους και για τις «ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου» , ζητώντας, προκειμένου να κάνουν εγκαίρως τον προγράμματισμό τους, αυτές να εκδίδονται τουλάχιστον στο μέσον της εβδομάδας.

Επαναλαμβάνουν δε ότι θα πρέπει να διεξάγονται σε κάθε περίπτωση οι δίκες που αφορούν επείγουσες περιπτώσεις και ευαίσθητες κοινωνικές υποθέσεις (προσωρινή δικαστική προστασία, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις, κρατούμενους, μισθωτικές υποθέσεις κλπ), που σήμερα δεν γίνονται, με αυστηρή βεβαίως τήρηση των μέτρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ