Επίθεση στη δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη που έδωσε μετά την καταδίκη του σε 3 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά όπως έγραψε το dikastiko.gr

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έκανε λόγο για συνωμοσία δικαστών – πολιτικών, ενώ υποστήριξε ότι επιχειρείται η πολιτική του εξόντωση.

«Δεν θα σκύψω το κεφάλι επειδή μου προσάπτουν πράγματα που δεν έχω κάνει. Είναι αδικία και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους» τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο ισχυρός άνδρας της χώρας από το 2007 μέχρι και το 2012 έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση τα στοιχεία της οποία προέρχονται από «μονταζιέρα».

«Άκουσαν τις τελευταίες 4.500 τηλεφωνικές μου συνομιλίες, τις έκοψαν και τις έραψαν για να με καταδικάσουν» υποστήριξε και άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την καταδίκη του.

«Ο κύριος Ολάντ θα ήταν σύμφωνος να λάβει δικαστική απόφαση από δικαστή ο οποίος ανήκε στο περιβάλλον μου;» πρόσθεσε ο ακόμη και σήμερα πιο δημοφιλής πολιτικός της δεξιάς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο Μακρόν. «Στην ερώτηση εάν μιλώ με τον Πρόεδρο της Γαλλίας… Ναι φυσικά. Μιλάμε όταν με συμβουλεύεται ζητώντας την άποψή μου» πρόσθεσε.

Οι δικηγόροι του Σαρκοζί έχουν ασκήσει έφεση στην καταδίκη του σε τρία χρόνια φυλακή για διαφθορά. Ο Σαρκοζί θα βρεθεί και πάλι ενώπιον δικαστών στις 17 Μαρτίου, αυτή τη φορά για υπόθεση πλαστών τιμολογίων στην προεκλογική εκστρατεία του 2012.

ΠΗΓΗ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ