Το περιστατικό με την καταγγελία της μητέρας της 15χρονης που είχε αποκαλύψει ότι η ανήλικη κόρης της βιάστηκε από έναν ανήλικο ενώ φίλοι του παρακολουθούσαν τον βιασμό, είχε προκαλέσει σάλο στη Ρόδο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.

Χθες Δευτέρα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 17χρονος ημεδαπός, που κατηγορήθηκε με ακόμη τρία άτομα στην υπόθεση βιασμού της 15χρονης.
Εχουν απολογηθεί ακόμη ένας 16χρονος, που αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ένας 21χρονος κι ένας 15χρονος.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, το απόγευμα, παρουσιάστηκε ενώπιον αστυνομικών της ζώνης ευθύνης του ΑΤ Ιαλυσού η 35χρονη μητέρα της ανήλικης και υποστήριξε ότι την 28η Δεκεμβρίου και περί ώραν 23.30 δέχτηκε ένα μήνυμα από συμμαθητή της κόρης της που της ζήτησε να συναντηθούν για να της εκθέσει ένα σοβαρό ζήτημα. Την 29η Δεκεμβρίου το πρωί συναντήθηκαν πράγματι και εκείνος της έδειξε μηνύματα που του έστειλε η κόρη της το προηγούμενο βράδυ και τον ενημέρωνε ότι στην Φάτνη της Σαλάκου 4 νεαροί, ηλικίας από 16 έως 18 ετών την επιβίβασαν σε όχημα, που οδηγούσε ο ένας, χωρίς την θέλησή της, την έκαναν βόλτες κι αφού στάθμευσαν σε χώρο της Φάτνης εξήλθαν και ο ένας, μαθητής της Β’ Λυκείου την ώθησε σε μια παράγκα και την βίασε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ενώ την τραβούσε στην παράγκα το παιδί επιχείρησε να τηλεφωνήσει σε συγγενείς της και ότι ο 16χρονος της πήρε το τηλέφωνο και το πέταξε σε μικρή απόσταση αλλά και ότι οι άλλοι 3 ανήλικοι παρακολουθούσαν τον συμβάν και δεν τον σταμάτησαν. Η ανήλικη κόρη της, όπως είπε, έφυγε με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει και στον δρόμο συνάντησε δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας εξάδελφός της, που την βοήθησαν να φτάσει στην οικία της.

Η ανήλικη, κατέθεσε παρουσία παιδοψυχίατρου και επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε η μητέρα της. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν ήθελε να πάει βόλτα μαζί τους και ότι ο ένας πράγματι την έπιασε από το χέρι και την έβαλε στο αυτοκίνητο χωρίς να την χτυπήσει.
Πήγαν βόλτα, όπως είπε, και ο ένας την πείραζε στο πόδι. Επέστρεψαν, όπως είπε, στην Φάτνη και βγήκαν από το αυτοκίνητο και έφυγε με τον 16χρονο για να μιλήσουν και του έκανε παράπονα για την συμπεριφορά του μέσα στο αυτοκίνητο καθιστώντας σαφές ότι ήθελε μόνο να κάνουν παρέα.

Πήγαν στην καλύβα και εκεί, όπως είπε, ο 16χρονος την υποχρέωσε σε σεξουαλική πράξη, ενώ οι φίλοι του, όπως διαπίστωσε, παρακολουθούσαν από το παράθυρο. Εφυγε και επέστρεψε στην οικία της με την συνδρομή συγγενούς της και ενός φίλου της.

Χθες η 15χρονη έδωσε και νέα κατάθεση ενώπιον της κ. Ανακρίτριας εμμένοντας στα όσα είχε καταθέσει σε όλα τα προηγούμενα στάδια της υπόθεσης, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία.

Ο καταγγελλόμενος για βιασμό 16χρονος, ισχυρίζεται ότι εκείνη τον προσέγγισε ερωτικά και ότι δεν ήταν κοντά τους οι φίλοι του. Αρνείται κατηγορηματικά ότι την βίασε και διατείνεται ότι μάλλον φοβήθηκε γιατί άκουσε συνομιλίες. Ισχυρίζεται ότι ο σύντροφός της ζήλεψε και είπε όσα είπε στην μητέρα της.

Ο 15χρονος αρνήθηκε την τέλεση του αδικήματος της συνέργειας σε βιασμό. Επικαλέστηκε συνομιλία με μηνύματα που είχε με την φερόμενη ως θύμα από την οποία προκύπτει ότι κανόνισαν την συνάντησή τους, ενώ στην συνομιλία επανελάμβανε διαρκώς πόσο πολύ θα ήθελε να βρίσκεται στην συνάντηση ο 16χρονος φίλος του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον κατηγορούμενο για βιασμό. Στις συνομιλίες, όπως ισχυρίστηκε, η 15χρονη απαντάει με παράπονο ότι ο 16χρονος «την σνομπάρει» και δεν διαβάζει καν τα μηνύματά της. Ο 17χρονος, όπως και ο 21χρονος, ισχυρίστηκαν ομοίως ότι οι φίλοι τους έδωσαν ραντεβού με την κοπέλα στη στάση του λεωφορείου που βρίσκεται στο δρόμο για την Φάτνη της Σαλάκου κι ότι η 15χρονη εξεδήλωνε το ενδιαφέρον της για τον 16χρονο.
Ισχυρίζονται ότι η ίδια τους πρότεινε να πάνε στον χώρο της φάτνης της Σαλάκου, όπου ήταν ήσυχα και θα μπορούσαν να καθίσουν κι ότι απομακρύνθηκαν με τον 16χρονο φίλο τους.

Οπως ισχυρίζονται είχαν απομονωθεί και τους είδαν μετά από ώρα να εξέρχονται από ένα από τα σπιτάκια και η κοπέλα δεν φαινόταν σε καμία περίπτωση κακοποιημένη, χτυπημένη ή έστω ταλαιπωρημένη.
Μετά από λίγες ημέρες κι ενώ μέχρι τότε δεν είχε δεχθεί κανένα έγγραφο και καμία κλήση από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, πληροφορήθηκε ότι η κοπέλα καταμήνυσε τον 16χρονο.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ