Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους όπως έγραψε το dikastiko.gr οι δύο νεαροί, ηλικίας 25 και 28 ετών, που ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές ως οι δράστες να εμπλέκονται στο οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή, στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Ιανουαρίου.

Οι περιοριστικοί όροι είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα και απαγόρευση εισόδου σε όλους αγωνιστικούς τους χώρους. Στον νεαρό που φέρεται να τράβηξε το όπλο επιβλήθηκε και εγγύηση 3.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους αφορούν στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς επίσης και την οπλοφορία και οπλοχρησία για τον νεαρό που έβγαλε το όπλο.

Ο νεαρός που κατηγορείται ότι τράβηξε το όπλο κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, φέρεται να ισχυρίστηκε πως οι πυροβολισμοί ήταν λάθος κίνηση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ενώπιον της ανακρίτριας πως κατά τη διάρκεια του καβγά με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ κάποιος τον έσπρωξε, τρόμαξε κι έτσι πυροβόλησε.

Ο συγκατηγορούμενός του, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως δεν περίμενε πως θα βγει όπλο και δεν περίμενε το επεισόδιο να πάρει τέτοια έκταση.

Το ιστορικό

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 21 Ιανουαρίου επί της λεωφόρου Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο δράστες, οπαδοί του Άρη, πλησίασαν με το αυτοκίνητό τους τέσσερα άτομα, οι οποίοι φέρονται να είναι συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ.

Μάρτυρες ανέφεραν πως οι δύο δράστες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, πλησίασαν τα τέσσερα άτομα. Μετά από αντιπαράθεση που φέρεται να σχετίζεται με οπαδικά, ο νεαρός κατηγορείται ότι έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε προς τα άτομα.

Από τα πυρά του τραυματίστηκαν οι δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο ένας στον μηρό και ο άλλος στη γάμπα. Οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή με το όχημά τους ενώ οι τραυματίες πήγαν σε ιδιωτική κλινική.

Κατόπιν αστυνομικών ερευνών, οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν, ωστόσο καθώς δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η αστυνομία διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης που εκτελέστηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ