Ελεύθεροι αφέθηκαν απόψε μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι οκτώ νεαροί οι οποίοι φέρονται από τις αρχές κατόπιν ταυτοποίησης τους να συμμετείχαν στην επίθεση και τη διαπόμπευση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Μετά τις απολογίες τους οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκε εγγυοδοσία 3000 ευρώ στον καθένα και η υποχρέωση να εμφανίζονται κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία , διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Όπως φέρεται να υποστήριξαν αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι εις βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρύτανη.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε επικηρύξει τους δράστες της επίθεσης οι οποίοι φέρονται να έπιασαν τον πρύτανη απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια τον διαπόμπευσαν ανεβάζοντας την φωτογραφία του στο διαδίκτυο, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η “Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης.”

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο δικηγόρος των τριών εκ των κατηγορουμένων Γ. Κακαρνιάς δήλωσε:

“Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις. Σε βάρος των κατηγορουμένων. Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ