Την εξυπηρέτηση των δικηγόρων κατά προτεραιότητα εν μέσω πανδημίας στις δημόσιες υπηρεσίες , καθορίζει με νέα εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα και παρεμβάσεις του ΔΣΑ που είχε δεχτεί αναφορές δικηγόρων σύμφωνα με τις οποίες αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τις δημόσιες υπηρεσίες κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε σχετική εγκύκλιο (υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/143/οικ.2343/8.2.2021 διευκρινιστική Εγκύκλιο, σε εφαρμογή του άρθρου 34 ΚωδΔικ σε συνδυασμό με τη νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8378/5.2.2021 (ΦΕΚ Β’ 454)).

Σύμφωνα με αυτή: «Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται στις δημόσιες υπηρεσίες κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, σε κάθε περίπτωση όμως οι Υπηρεσίες κατά τον καθορισμό των ραντεβού θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων. Σε περιπτώσεις, δε, που δικηγόροι προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας».

ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ  το κείμενο της υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/143/οικ.2343/8.2.2021 Εγκυκλίου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ