Την καταδίκη των κατηγορουμένων για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο τον Οκτώβριο του 2017 ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως δεν άλλαξε κανένα δεδομένο στην υπόθεση, ζητώντας την καταδίκη στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης, τόσο για τους φερόμενους ως φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς, που εμπλέκονται στη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των κατηγορουμένων, υπάρχουν και εμπλεκόμενοι ως “πρώτα βιολιά” στην λεγόμενη”μαφία των φυλακών Κορυδαλλού” και ο φόνος του γνωστού ποινικολόγου, ερευνάται στα πλαίσια της συνολικής της δράσης από τις δικαστικές αρχές.

Άλλωστε, όπως έχει κατατεθεί στο δικαστήριο, η δολοφονία του Μ.Ζαφειρόπουλου ήταν το “μήνυμα” προς τον πελάτη του δικηγόρου, Άρη Φλώρο, προκειμένου να ενδώσει στον εκβιασμό που του υπέβαλλαν τα μέλη της “μαφίας των φυλακών”.

Τι αναφέρει ο συνήγορος, Θ. Μαντάς

Για καταπέλτη προς τους κατηγορούμενους κάνει σύμφωνα με πληροφορίες λόγο ο συνήγορος του θανόντος, Θεόδωρος Μαντάς με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα.

Όπως αναφέρεται ο εισαγγελέας «ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των τεσσάρων κατηγορουμένων και μάλιστα το Δικαστήριο να επιβάλλει την πρωτόδικη ποινή (ισόβια), διευκρινίζοντας ότι παρότι δεν είμαστε ακόμα στο στάδιο αυτό, εντούτοις δεν έχει τίποτα να περιμένει διαφορετικό και για αυτό προτείνει να μην μειωθεί ούτε κατά μια ημέρα η πρωτόδικη ποινή. Φώτισε με ακρίβεια τα γεγονότα και τα στοιχεία της δικογραφίας και μίλησε με χρονολογική σειρά, με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του Δικηγόρου Αντωνόπουλου, λέγοντας ξεκάθαρα ότι στην υπόθεση αυτή εκτός από ποινικές ευθύνες υπάρχει και ηθική ευθύνη εμπλεκομένων προσώπων».

Με αφορμή την πρόταση του Εισαγγελέα ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε: «Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».

Στην αγόρευση του ο κ. Μαντάς περιέγραψε το ήθος, την ακεραιότητα και τη διαδρομή του εκλιπόντος, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργεί για το δικηγορικό κόσμο η απουσία του. Επεσήμανε δε το μάθημα νομικού πολιτισμού που επιδεικνύει η οικογένεια Ζαφειρόπουλου, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού στην ελληνική κοινωνία.

Η δίκη διακόπηκε για τις 25 Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την έκδοση της απόφασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ