Σε άμεση διόρθωση της ΚΥΑ σχετικά με την παρουσία δικηγόρων σε δίκες προχώρησε η κυβέρνηση, μετά την αντίδραση της Ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων.

Όπως επισήμανε χθες με ανακοίνωσή της επρόκειτο για αιφνίδια και άστοχη νομοτεχνικά αλλαγή καθώς βάσει όσων ίσχυαν όλες οι υποθέσεις έπρεπε να συζητηθούν παρουσία των πληρεξουσίων δικηγόρων.

Ωστόσο, με τις νέες ρυθμίσεις ορίζεται πως εάν όλοι οι διάδικοι έχουν υποβάλει σχετική δήλωση ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί χωρίς την εξέταση μαρτύρων, τότε αυτό μπορεί να γίνει χωρίς την παρουσία των πληρεξουσίων δικηγόρων.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη ΚΥΑ για τα μέτρα του κορονοϊού που προέβλεπαν πως η υπόθεση συζητείται παρουσία των πληρεξουσίων δικηγόρων.

Διόρθωση

Όπως αναφέρει η Ολομέλεια με νεότερη ανακοίνωση επρόκετο “για λάθος”:

Διόρθωση της από 29.1.2021 ΚΥΑ μετά από παρέμβαση της Ολομέλειας, σχετικά με την παράσταση πληρεξουσίων δικηγόρων σε δίκες με υποχρεωτική προφορική συζήτηση κατά τον ΚΠολΔ

Σας κοινοποιούμε το επανεκτυπωμένο «λόγω λάθους» με αρ. 341/29.1.2021 τεύχος Β’ ΦΕΚ με το οποίο, κατόπιν παρέμβασης της Ολομέλειας, διορθώνεται η διατύπωση της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 6877 από 29.1.2021 ΚΥΑ και πλέον ορίζεται ότι «Στις υποπερ. βε), βστ), βζ) πρώτο εδάφιο και βη) λαμβάνει χώρα την προτεραία της δικασίμου έγγραφη δήλωση των πληρεξουσίων δικηγόρων των διαδίκων, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα εκδικασθεί χωρίς την εξέταση μαρτύρων, η οποία κοινοποιείται στις γραμματείες των δικαστηρίων με τη χρήση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Εφόσον όλοι οι διάδικοι έχουν υποβάλει δήλωση κατά το προηγούμενο εδάφιο, η υπόθεση συζητείται παρουσία των πληρεξουσίων δικηγόρων των διαδίκων, χωρίς την εξέταση μαρτύρων…».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ ΚΥΑ:diorthosi-kya-29.1.2021

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ