Οι εικόνες του απίστευτου συνωστισμού στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της Αθήνας -και άλλων πόλεων- καταγράφηκαν παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από την ΕΛΑΣ και την ώρα που η Αττική είναι μια ανάσα πριν τεθεί σε “κόκκινο συναγερμό” όπως έγραψε το dikastiko.gr

 

Οι εικόνες του “απόλυτου συνωστισμού” στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην επιστημονική κοινότητα που εδώ και μέρες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και ενώ η Αττική “βράζει”.

 

Ήδη σχηματίζεται δικογραφία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV και η Μίνα Καραμήτρου.

 

 

Τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έλαβαν χώρα σε Προπύλαια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μαζική συμμετοχή φοιτητών, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη θέσπιση σώματος Αστυνομίας για τα πανεπιστήμια αλλά και την θέσπιση χρονικού ορίου για τη φοίτηση. Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν να ξανανοίξουν οι σχολές τους με τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

 

 

 

Πρώτη δίωξη για πορείες στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ – Κατηγορείται για απείθεια

Πρόκειται για διαδήλωση που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

 
Οπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, είναι ο πρώτος πολίτης για τον οποίον η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

 

Όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα», η δικογραφία αφορά στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Τότε παρά το γεγονός πως ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την παρέμβαση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συγκρουστούν. Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τότε, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Στην εν λόγω δικογραφία, η οποία είναι η πρώτη που αφορά σε συνδικαλιστή από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις το περασμένο καλοκαίρι, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

ΠΗΓΗ: opentv/ethnos.gr/εφημερίδα «Τα Νέα»

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ