Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% το ΚΙΝΑΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ 25 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, 12% είναι οι αναποφάσιστοι, ενώ το 5,5% θα ψηφίσει άλλα κόμματα.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο το 41% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 21% τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% “κανέναν” και το 6% δεν απάντησε.

Στα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού υπέρ τάσσεται το 86%.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες όσον αφορά τη διαχείριση στη χώρα. Στην Αττική υπερτερούν οι αρνητικές γνώμες ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι θετικές.

Σχετικά με τον σχεδιασμο των εμβολιασμων  η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι για τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2021 από την ALCO και μεταδόθηκε την Παρασκευή 19/02/2021.

αλκο
alco
alco
alco
alco
alco
alco
alco
alco

Πηγή :  OPEN Beyond



ΠΗΓΗ