«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι πολυμελής ομάδα ιδιωτών γιατρών εθελοντικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες στα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθεια» είπε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Γιατροί από το ΙΑΣΩ, το Μετροπόλιταν και το Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να συνδράμουν και εκείνοι στην προσπάθεια που γίνεται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας που πιέζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε γιατρούς από τα νοσοκομεία Λαϊκό, Ευαγγελισμός, Παμακάριστος, Αττικό, Ακληπιείο και Αργολίδας, που θα μεταβούν επίσης στη βόρεια Ελλάδα.

Με διάταξη του υπουργού όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές που μεταβαίνουν για να στηρίξουν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που δίνουν τιτάνια μάχη όπως ανέφερε ο υπουργός θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για τις μέρες, τις εβδομάδες και τον μήνα που θα μείνουν στη βόρεια Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, προειδοποίησε ότι κάθε 17 δευτερόλεπτα χάνεται ένας άνθρωπος στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ελλοχεύει πολύ μεγάλος κίνδυνος εξαιτίας μιας πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων έναντι της πανδημίας. Μπροστά μας βρίσκεται ένα νέο τρίτο κύμα του Covid 19.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν μια τεράστια πίεση από τα κρούσματα του κορωνοϊού. Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι «το ΕΣΥ είναι ισχυρό και αντέχει».

Επισήμανε ότι «με προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού, το ΕΣΥ ενισχύθηκε περαιτέρω».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν μια τεράστια πίεση από τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τα νοσοκομεία Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Πέλλας, και Σερρών, Βέροιας, Έδεσας Γιαννιτσών και Φλώρινας δοκιμάζονται από τον κορωνοιο είπε χαρακτηριστικά.

«Μέ την έγκριση των εμβολίων θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Ευχαριστώ τους γιατρούς μας και τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του covid».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ