Από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα λειτουργούν κατά προτεραιότητα οι Διαρκείς για την επεξεργασία των υπό ψήφιση νομοσχεδίων.
Επίσης, στην επεξεργασία των νομοσχεδίων στις επιτροπές θα παρίστανται 12 βουλευτές και οι υπόλοιποι θα συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ κάθε βδομάδα θα εισάγονται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια ως και δύο νομοσχέδια.
Ο δε αριθμός των διά ζώσης συμμετεχόντων θα περιοριστεί σε 18 (6 εισηγητές/ειδικούς αγορητές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ένας ακόμα κύκλος 6 ομιλητών), ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων στους 36, μέσω Webex.
Στις συζητήσεις πάντως σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο μέγιστος αριθμός των παρισταμένων βουλευτών θα ανέρχεται αυστηρά στους 50 (26 από τη ΝΔ, 14 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 4 από το ΚΙΝΑΛ και από 2 για τους υπόλοιπους).
Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται στη διοικητική οργάνωση της Βουλής, καθώς προσωρινώς σταματά η λειτουργία των γραφείων των βουλευτών, ενώ στο Μέγαρο μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό η προσέλευση των συνεργατών, με απαγόρευση εισόδου στους εξωτερικούς επισκέπτες.
Σε ό,τι αφορά τη διά ζώσης εργασία των υπαλλήλων, αυτή περιορίζεται κατά 70%, καθώς θα λειτουργούν μόνον αυτές που είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση του κοινοβουλευτικού έργου.
Παράλληλα, η Βουλή θα αποστείλει επιστολή σε εκείνα τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας που βρίσκονται σε περιοχή αυξημένης επικινδυνότητας, με την προτροπή να μη δέχονται πολίτες στα γραφεία τους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η αντιπολίτευση έφερε αντιρρήσεις με τον αριθμό των νομοσχεδίων αλλά και στο «λουκέτο» που μπαίνει στα βουλευτικά γραφεία.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr