Ένα βαθύ ρήγμα στις τάξεις της ‘Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, συνεχίζει να προκαλεί η ανακοίνωση του προεδρείου της για την απεργία πείνας του Δημ. Κουφοντίνα, που έκανε έκκληση προς την πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντί του.

Μετά τους περίπου 200 δικαστικούς λειτουργούς όλων των βαθμίδων που αντέδρασαν αρνητικά, χθες 7 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και δυο αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου συντάσσονται με την επιλογή του προεδρείου της Ένωσης:

«…κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση (σ.σ έκφραση γνώμης), ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το Δικαστικό Σώμα», αναφέρουν.

Οι αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι η Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκοτίνη. Υπενθυμίζεται πως η μεν πρώτη είχε επιλεγεί ως πρόεδρος και η δεύτερη ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από το υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν εκλογές του 2019. Όμως τότε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν είχε υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας , θεωρώντας πως η επιλογή έπρεπε να γίνει μετά τις εκλογές.

Η νέα κυβέρνηση είχε επιλέξει τελικά τον κ. Τσαλαγανίδη και τον Πλιώτα, αντίστοιχα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 4-3-2021

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο ”ΠΡΟΊΜΙΟΝ” του καταστατικού της ως βασική και θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως. Επομένως, κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση, ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το Δικαστικό Σώμα.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ

Ειρήνη Καλού, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Δήμητρα Κοκοτίνη, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Διονυσία Μπιτζούνη, Αρεοπαγίτης

Γεώργιος Παπαηλιάδης, Αρεοπαγίτης

Σταματική Μιχαλέτου, Αρεοπαγίτης

Αννα Φωτοπούλου, Αρεοπαγίτης

Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ