Το βράδυ της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για πρώτη φορά έφτασε η πληρότητα στις ΜΕΘ στο 100%, καθώς δέχεται ασθενείς και από τη Δράμα.

Σε άνοιγμα πόρτας σε γυψοσανίδα, που τοποθετήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στη μέση της αίθουσας ανάνηψης των χειρουργείων στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου ο μισός χώρος να χρησιμοποιηθεί για διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό, προχώρησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Έτσι άρχισαν από το πρωί να διακινούνται φήμες ότι λόγω της δύσκολης κατάστασης, διοίκηση και γιατροί του νοσοκομείου πήραν την απόφαση να δώσουν εντολή για γκρέμισμα τοίχων προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.

Όπως όμως διευκρινίζει στο ethnos.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Γκουγκουλάκης:

 
«Επειδή η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας δέχονταν τεράστια πίεση, πριν από περίπου ένα μήνα, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη μισή από την αίθουσα ανάνηψης των ασθενών μετά τα χειρουργεία, η οποία δεν χρησιμοποιούνταν. Χωρίσαμε, λοιπόν, την αίθουσα με γυψοσανίδα και στη μισή τοποθετήσαμε έξι κλίνες ΜΕΘ. Τώρα που δεχόμαστε ακόμα μεγαλύτερη πίεση, πήραμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε και την άλλη μισή αίθουσα ανάνηψης για κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό. Θεωρήσαμε ότι είναι προτιμότερο οι δύο χώροι να επικοινωνούν μεταξύ τους και έτσι ανοίξαμε μία πόρτα στη γυψοσανίδα που είχαμε κατασκευάσει. Ουσιαστικά, δημιουργήσαμε μία επιπρόσθετη ΜΕΘ, η οποία να επικοινωνεί με την προηγούμενη επιπρόσθετη. Δεν πρόκειται για κανένα γκρέμισμα τοίχου», λέει στο ethnos.gr ο κ. Γκουγκουλάκης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το βράδυ της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έφτασε για πρώτη φορά στο 100% της πληρότητάς του στις ΜΕΘ, ενδεικτικό της τεράστιας πίεσης που του ασκείται τις τελευταίες μέρες, καθώς πλέον δέχεται ασθενείς και από τη Δράμα.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε μία άδεια κλίνη στη ΜΕΘ για κορονοϊό, αφού, δυστυχώς, κατέληξε ένας 58χρονος ασθενής από τη Δράμα. Βέβαια, θα προτιμούσαμε να αδειάζουν κλίνες ΜΕΘ για άλλο λόγο», σημειώνει ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει 21 κλίνες για covid-19, σήμερα νοσηλεύονται περίπου 100 ασθενείς με κορονοϊό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ