Για το θέμα της έκρηξης στα δικαστήρια της Ευελπίδων το βράδυ της Παρασκευής που σήμανε συναγερμό στην ΕΛΑΣ και προκάλεσε προβληματισμό στην κυβέρνηση και στον νομικό κόσμο της χώρας όπως έγραψε το dikastiko.gr, εξέδωσε ανακοίνωση η ΕνΔε.

Στην ανακοίνωση τους οι δικαστές και οι εισαγγελείς επισημαίνουν πως “η εκπλήρωση της ευθύνης της Πολιτείας για φύλαξη των δικαστηρίων και ασφαλή άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών αποτελεί ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

“Με αφορμή τη χτεσινοβραδινή επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει ότι η απουσία αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστηρίων δίνει ευκαιρίες για εγκληματικές ενέργειες και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια Δικαστών και Εισαγγελέων και όλων των πολιτών. Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι η εκπλήρωση της ευθύνης της Πολιτείας για φύλαξη των δικαστηρίων και ασφαλή άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών αποτελεί ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη”.

Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή στο σημείο της έκρηξης στα δικαστήρια έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εντόπισαν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από πλαστικό δοχείο με βενζίνη και γκαζάκια.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στη δεύτερη είσοδο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική είσοδο. Όπως προκύπτει, η έκρηξη του μηχανισμού πρέπει να ήταν ατελής, αφού δεν προκλήθηκαν ζημιές και σήμανε λήξη συναγερμού.

Η έκρηξη έγινε κοντά στη μεσαία πύλη του κτιρίου και όχι στην κεντρική η οποία φυλάσσεται

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ